Zoek

Wat kan je doen met oud brood?

We weten allemaal dat glutenvrij oud brood niet echt lekker is. Glutenvrij brood is al droger dan de glutenvolle varianten, maar als het brood een paar dagen oud is, is het soms zo droog dat het bijna uit elkaar valt. Maar wacht! Gooi je oude brood nog niet weg! Geef het een tweede leven met deze suggesties.

ZOETE TOASTJES UIT DE AIRFRYER

Droog en hard hoeft natuurlijk helemaal niet iets negatiefs te zijn. Als je je broodje twee minuutjes in de airfryer doet, wordt het heerlijk krokant. Smeer wat (room)boter op je toastje en strooi er een beetje suiker op. Dat smelt lekker door de warmte.

TOSTI

Als je toch een belegde boterham wilt lunchen, is de tosti je beste vriend. Zo is je te lang bewaarde brood toch nog geschikt om te eten. Als je bij een tosti alleen maar denkt aan ham en kaas, heb je het mis. Wat dacht je van een tosti met mozzarella en pesto? Je kan ook fruit op je tosti doen: ananas of appelschijfjes. Kijk hier voor meer heerlijke tosti-ideeën.

WENTELTEEFJES

Had je graag je brood als ontbijt willen gebruiken? Maak dan eens wentelteefjes. Ze zijn makkelijk te maken en het geeft voldoening om je oude brood zó lekker te maken. Hier is een klassiek recept voor wentelteefjes. Waarschijnlijk heb je alles wat je nodig hebt gewoon in huis staat: wat melk, een ei en wat suiker.
Je kan wentelteefjes ook goed vegan maken. Wij hebben in deze variant een herfstig ingrediënt toegevoegd. Ze vullen ook nog eens goed.

CROUTONS MAKEN

Deze is ook leuk! Croutons kan je gebruiken als garnering over je soep of over een salade. Snijd het brood in kleine stukjes en meng dit in een kom met flink wat (olijf)olie, zout, peper en een geperste teen knoflook. Je kan ze afbakken in de oven op 190 graden. Zorg ervoor dat de croutons goed verdeeld zijn op een bakplaat met bakpapier. Bak ze 12 minuten en kijk of ze al goed zijn. Een andere optie is om ze in de airfryer te doen. Doe dit 8 minuten en schud ze tussendoor een keertje om.

GEHAKTBALLETJES MET BROOD

Als je droge boterhammen in heel kleine stukjes snijdt, kan je dit door het gehaktmengsel doen in plaats van paneermeel. Gehaktballen worden er heel goed smeuïg door en de balletjes zullen minder snel uit elkaar vallen. Zoek je nog een goed recept voor gehaktballen? Klik dan op deze link. 

Gehaktballen glutenvrij

VOORKOMEN

Oud brood voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Vries je brood op tijd in! Wist je dat je ook afbakbroodjes kan invriezen? Zo kan je altijd en snel vers brood op tafel zetten. Ook blijft brood langer vers als het ongesneden is

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *