Een tijdje terug was ik met een vriendin in het centrum van Veenendaal en zij bestelde bij Bakker Bart een tosti mozzarella-pesto. Dat zag er super lekker uit en omdat Bakker Bart deze tosti helaas niet glutenvrij in zijn assortiment heeft, maakte ik ‘m zelf. Kijk mee hoe ik dat doe.

Ik ben dol op tomaat, mozzarella en pesto. Ik gebruik deze ingrediënten graag in mijn gerechten en met z’n drieën op een tosti vind ik het een supercombi.

Ingrediënten

  • Vier glutenvrije boterhammen (ik gebruikte mijn broodjes van Semper, maar Pan Carre van Schär is ook geschikt)
  • Halve bol mozzarella in vier plakjes
  • Een handjevol cherry/snoeptomaatjes in plakjes of een halve tomaat in plakken
  • Groene pesto (Grand’ Italia is erg lekker en glutenvrij)

Werkwijze
Besmeer twee broodjes met een laag pesto. Wees niet te zuinig, want de pesto smaakt juist heel lekker op deze tosti. Bedek de pesto met de tomaatjes. Leg de mozzarella op de tomaatjes en leg daarop sneetjes brood die je nog over hebt. Even in het tosti apparaat en smullen maar. Ik heb de tosti ook met gewone tomaat gegeten, maar dan verbrand je snel je mond omdat je ineens een hete plak tomaat in je mond hebt. De kleine tomaatjes vond ik juist makkelijker eten. Eet smakelijk!