Met de Meesterbakker classic variant van Schär maakte ik heerlijke glutenvrije wentelteefjes. Een oer-Hollandse maaltijd die ik als kind al graag at.

Vroeger maakten mijn ouders al glutenvrije wentelteefjes voor me. Het is een ideale maaltijd als je oud brood over hebt, maar vaak gebruikte ik ook verse sneetjes gewoon omdat ik zin had in wentelteefjes. In dit recept laat ik zien hoe je met het Meesterbakker brood van Schär heerlijke glutenvrije wentelteefjes maakt.

Ingrediënten (voor 1 à 2 personen)

  • 4 sneetjes Schär Meesterbakker Classic
  • 1 ei
  • 100 ml melk
  • Halve eetlepel kaneel
  • Halve eetlepel suiker
  • Roomboter om in te bakken

IMG_0051

IMG_0052Doe het ei, de melk, suiker en kaneel in een diep bord en kluts alles goed door elkaar.

IMG_0053Leg één snee in het bord en laat ‘m flink vol zuigen, draai ‘m om zodat de andere kant kan volzuigen. Herhaal dit met de volgende drie sneetjes.

IMG_0056Verwarm een koekenpan en doe hierin een klontje roomboter. Bak vervolgens op middelhoog vuur twee sneetjes totdat beide kanten goudbruin zijn. Pas op dat ze niet zwart worden, zet dan het vuur lager. Bak daarna de andere twee sneetjes in een nieuw klontje roomboter.

En klaar zijn je oer-Hollandse glutenvrije wentelteefjes.

Hoe maak jij je wentelteefjes het liefst?