Wild & The Moon: Glutenvrij én Plant-based

Miss Glutenvrij was bij de officiële opening van de nieuwe locatie van Wild & The Moon. Wereldwijd begint deze plant-based én glutenvrije keten steeds meer in begrip te worden. In Parijs en Dubai vindt je al meerdere filialen. Nu is in Amsterdam Zuidas het tweede Nederlandse filiaal geopend. De andere locatie is op de Van Woustraat en deze is sinds januari 2022 open.
Wij vertellen je graag meer over Wild & The Moon: het concept, de opening, het menu en onze mening.

buiten

CONCEPT

Alle producten bij Wild & The Moon zijn glutenvrij! Er worden geen gerechten met glutenbevattende ingrediënten geserveerd. Ook is alles vegan en plant-based en eerlijk voor onze planeet. Hier wordt erg de nadruk op gelegd. Ingrediënten hebben een hoge kwaliteit, komen bijvoorbeeld zoveel mogelijk uit het seizoen en er worden zo mogelijk lokaal geproduceerd. Bij het inkopen van ingrediënten wordt ook rekening gehouden met het milieu; dit moet het liefst met een elektrische auto/vrachtwagen gedaan worden.
Deze keten maakt er een kunst van om alle voedingswaarden te behouden door verschillende processen te gebruiken, zoals fermenteren, dehydreren en sappen worden koudgeperst. Het doel van voeding is immers om je lichaam en geest te voeden en te verzorgen en energie hieruit te krijgen.

”We zijn niet another vegan store met leuke kleurrijke sapjes. We zijn een food movement. We willen de gezonde leefstijl omarmen en onnodige schade aan dieren, de planeet en onszelf bestrijden. We willen het plantaardige dieet ‘het nieuwe normaal’ maken. Ons menu bestaat uit next level plant based slow-food! (En dus het tegenovergestelde van fast food.)”

Wild & The Moon streeft naar een zero-waste productieproces. Op hun website kan je meer lezen over deze prachtige missie. Bovendien is alles vrij van plastic, vrij van kunstmatige conserveringsmiddelen en -processen en vrij van geraffineerde suiker.

OPENING WILD & THE MOON ZUIDAS

Op donderdag 15 september vond de officiële opening plaats. Na een hartelijk ontvangst, kregen we een glaasje Bam Shot. Dit is een drankje met gember, kurkuma, zwarte peper en citroen. We kunnen wel zeggen dat deze shot je absoluut even goed alert maakt: het is namelijk een heel pittig drankje. Emma Sawko en haar man Hervé Sawko waren aanwezig bij de opening. Zij zijn de oprichters en waren speciaal uit Parijs gekomen. Emma vertelde over haar leven en haar vurige passie achter Wild & The Moon en waar dit voor staat. We kregen een rondleiding door het Wild Lab, waar alle producten en sappen gemaakt worden, en vervolgens mochten we heerlijke hapjes proeven.
(Leuk weetje: deze Wild & The Moon locatie heeft drie verschillende keukens; een warme keuken (voor de warme maaltijden), een patisserie keuken (voor taartjes en gebak) en een koude keuken (voor sappen en salades.)

MENU

Het menu bestaat uit ontbijt, frozen bowls, salades, warme gerechten en zoetigheden. Maar behalve al dit eten, heeft Wild & The Moon ook veel drankjes: smoothies, koudgeperste sappen en nutmylk: plantaardige melk gewonnen uit noten als amandel en cashew. (Leuk weetje: deze plantaardige dranken maken ze zelf in eigen keuken. Hoe tof is dat!) Deze sapjes en drankjes zien er heel mooi uit en worden mooi gepresenteerd in een koelschap. Ze vallen op door het palet van kleuren. Het personeel kan je helpen een sapje uit te kiezen dat goed bij je past. Wil je wat meer energie voor de dag? Of een drankje dat goed is voor je huid?

GLUTENVRIJ

Er zijn in dit restaurant geen glutenbevattende granen of producten. Zo wordt er ook glutenvrije havermout gebruikt en de burgers worden standaard op een glutenvrij broodje geserveerd. Emma Sawko vindt dit belangrijk voor haar restaurants. Toch kan ze niet garanderen dat alle leveranciers de producten zonder sporen van gluten aanleveren.

Waarom glutenvrij? Emma Sawko zag in dat het glutenvrije dieet steeds belangrijker werd in het leven van verschillende mensen én in de horeca. Daarnaast staat het concept van Wild & The Moon voor zo min mogelijk verwerkte voeding, dus ook bij brood. Door naast plant-based ook volledig glutenvrije voeding te serveren, is de doelgroep nog breder en kunnen nog meer mensen van het concept genieten.

 

ONZE MENING

Heel fijn dat alles hier glutenvrij is. Bij je bestelling hoef je dus niet op te letten of iets gluten zou bevatten. De broodjes zijn echt heerlijk en zijn goed van structuur. We hebben meerdere sapjes geproefd en onze favoriet is The Tiger: dit gele drankje bevat sinaasappel, zoete aardappel en kardemom.
Ook kregen we verschillende hapjes te proeven. De Blue Magic Frozen Bowl met blauwe spirulina was erg lekker. En als je voor een warme maaltijd wilt gaan, raden we zeker de Banh Mi aan. Het glutenvrije broodje was heerlijk zacht en de vulling was heerlijk.

Het kan een uitdaging zijn om vegan en glutenvrij te eten, omdat er in veel vleesvervangers ook gluten gebruikt worden. Wij vinden Wild & The Moon daarom echt een prachtige toevoeging aan het aanbod van glutenvrije eetgelegenheden in Amsterdam, met een mooie missie.

Locatie: Arnold Schönberglaan 9, Amsterdam

Ben jij al bij Wild & The Moon geweest? Bezoek hier de officiële website 
Eet je geen vlees en geen gluten? Kijk dan hier welke vleesvervangers ook glutenvrij zijn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *