Patrick stuurde me het recept van deze glutenvrije Nutella Cheesecake met ‘Oreo’ korst. Wat een beauty! Graag deel ik dit fijne taartrecept met jullie.
Met de glutenvrije O’s van Schär (glutenvrije variant van Oreo) maakte Patrick heel eenvoudig met weinig ingrediënten deze prachtige taart.
Ingrediënten
Voor de korst
- 12 Chocolate O’s (Schär)
- 3 eetlepels ongezouten boter
Voor de vulling
- 225 gram roomkaas
- 150 ml Nutella
- Snufje gemalen nootmuskaat
- 225 gram slagroom
Voor het garneren
- Chocoladeschilfers
- Geroosterde, gehakte hazelnoten
- Slagroom
Aan de slag!
- Verkruimel de Chocolate O’s.
- Laat de boter au-bain marie smelten.
- Roer in een middelgrote kom de koekkruimels en gesmolten boter samen. Verdeel het kruimelmengsel gelijkmatig over een springvorm (20 cm). Druk hierbij de bodem stevig aan.
- Sla in een grote kom (met een mixer) de roomkaas en Nutella tot een gladde massa. Voeg tijdens het roeren de nootmuskaat toe.
- Sla de slagroom stijf. Vouw, met behulp van een rubberen spatel, de slagroom door het Nutella roomkaas mengsel. Meng goed en zorg dat er een gladde, uniforme massa overblijft.
- Verdeel de vulling over de springvorm.
- Dek af met folie en laat het minstens 2 uur in de koelkast staan.
- Rooster de hazelnoten en hak ze in stukjes. Sla de slagroom stijf.
- Garneer de taart met toefjes slagroom chocolade krullen en de hazelnoten.
Heel veel dank, Patrick, voor dit leuke recept. Een perfecte taart voor een traktatie of voor als er visite komt. Wie lust er nu geen oreo of nutella?
Heb jij ook een glutenvrij recept waar je heel trots op bent, of waarvan je denkt: dit gerecht zou iedereen moeten maken! Ik deel graag jouw glutenvrije recept op mijn site. Je mag me het recept plus een scherpe foto van het gerecht altijd mailen. Mijn emailadres is redactie@missglutenvrij.nl.
Sharing is caring.
Waar koop je die ‘oreos’?