Recept

Glutenvrije ontbijtkoekmuffins

Wie heeft er wel zin in een plak glutenvrije ontbijtkoek? Waarom maken we er eigenlijk geen glutenvrije ontbijtkoekmuffins van? Zo bedacht zo gedaan. Bak je mee?

 

Ontbijtkoek of peperkoek?

Ontbijtkoek, peperkoek, honingkoek deze koek kent verschillende namen. Een echte koek kan ik het niet noemen. Meer een soort van cake en daarom bakken we ze gewoon in cakevormpjes a.k.a. muffins. Dat is wel zo handig want wij nemen de ontbijtkoek graag mee voor onderweg. Zo’n ontbijtkoekmuffin doet het ook goed in de lunchtrommel. Ik zeg bakken maar!

HET RECEPT

Glutenvrije ontbijtkoekmuffins

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Ingrediënten

Dit is een recept voor 8 ontbijtkoekmuffins

  • 230 gram boekweitmeel
  • 180 gram donkere basterdsuiker
  • 8 gram bakpoeder
  • mespunt zout
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 flinke theelepels koek of speculaaskruiden
  • 250 ml karnemelk (of plantaardige variant)
  • 1 ei
  • optioneel * glazuur van 100 gram poedersuiker met 1 el karnemelk*

Bereidingswijze

  1. Vet een vorm voor 8 grote muffins oin met olie of papieren bakvormpjes. Doe alle droge ingrediënten in een grote kom en mix alles goed door elkaar.
  2. Voeg de karnemelk en het ei toe en mix tot een mooi egaal beslag.
  3. Bak de muffins 30 minuten in het midden van de op 160 graden (onder en bovenwarmte). Controleer of de muffins gaar zijn door er met een satéprikker in te steken, als die er schoon uit komt dan zijn ze gaar. Laat de ontbijtkoekmuffins afkoelen op een rooster en bewaar ze 5 dagen luchtdicht of in de vriezer.
  4. Deze ontbijtkoekmuffins zijn lekker klef en een van onze favoriete snacks.
  5. Optioneel kun je de muffins ook nog glazeren met wat (100 gram) poedersuiker gemengd met een eetlepel karnemelk.

Op zoek naar nog meer recepten voor glutenvrije ontbijtkoek? Lees dan gauw hier verder. Wat is jouw favoriete glutenvrije snack? Bak je net als ons graag zelf iets lekkers om mee te nemen of kies je liever voor een kant en klare snack?

 


 

Dit recept is gemaakt door Emmelou Green van Bakers and Fakers. (I.M. 2022).

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *