Vrolijke glutenvrije lente brownies! Nu het zonnetje zich even laat zien en er weer volop gezellig gekleurde paasproducten in de supermarkten te vinden zijn, vonden we het tijd voor een recept dat LENTE roept. We maakten deze heerlijke glutenvrije brownies met een topping van dragee eitjes. Het was even zoeken waar ze deze hadden, maar we hebben ze gevonden!
DRAGEE EITJES
Ken je dragee eitjes? Je ziet ze minder dan de gevulde paaseitjes. Eigenlijk jammer, want ze zijn gewoon heel lekker en leuk. Het zijn melkchocolade eitjes, omhuld in een vrolijk gekleurd krokant suikerjasje. Bij @BeckyExcell op Instagram zagen we de eitjes langskomen in recepten: op een chocoladecake en door een cheesecake. We waren direct enthousiast om ze ook te gaan gebruiken in een recept!
We vonden de eitjes zonder sporen van gluten bij de Jumbo. Let wel op: er zijn twee verschillende soorten dragee eitjes: grote en kleine. Op de grote staat wel de vermelding dat er sporen van gluten en noten in kunnen zitten. Neem dus de kleine eitjes. Veel dragee eitjes of ‘landeitjes’, zoals ze ook wel worden genoemd bij bijvoorbeeld HEMA, bevatten sporen van gluten. Soms dus even zoeken!
GLUTENVRIJE BROWNIES
Een goede brownie is niet te droog, lekker smeuïg, niet te zwaar maar toch compact. Onze tip is om voor een goede kwaliteit chocola te kiezen als je ze maakt. Dit kan echt het verschil maken in smaak. Dit basisrecept voor brownies staat al lang op Miss Glutenvrij en is beproefd en bewezen gewoon heel lekker en goed.
Gehakte dragee eitjes
Om de dagee eitjes kapot te slaan, kan je ze in een hersluitbaar zakje doen en hierop slaan met een pollepel. Ikzelf deed ze kort in een keukenapparaat, maar hierdoor verdwenen de kleurtjes van de topping een beetje. Je hebt zelf in de hand hoe fijn je ze gehakt of gemalen wil hebben.