The Grain Escape: Miss Glutenvrij Bier

Een eigen glutenvrij biertje! Dit was al zo lang een onuitgewerkt idee in ons hoofd, maar van dit gedachtespinsel is er eindelijk een tastbaar en drinkbaar resultaat gekomen: een heus Miss Glutenvrij Bier! Het is een IPA met de naam “The Grain Escape”. Gebrouwen bij Oproer, een brouwerij waar we absoluut fan van zijn. We vertellen je er graag meer over!

 

The Grain Escape – Glutenvrije IPA

Ons biertje is een IPA. Dit staat voor India Pale Ale. Een erg populaire soort speciaalbier, die je veelvuldig tegenkomt. En dit is niet voor niets. Een IPA is vaak bitter door het gebruik van wat meer hop. Dit is in balans met de fruitigheid die ook in het biertje zitten en samen voor de rijke smaak zorgen die zo kenmerkend is voor een IPA.

 

Over het etiket

Verandering is onvermijdelijk. Soms zijn dingen niet wat je verwacht wat het zou zijn. Zo kan kunst soms gewoon ‘een concept’ zijn. En soms is bier gewoon glutenvrij! Een verandering die omarmd mag worden!
De ‘banaan van Cattelan’ bracht veel los bij critici en kijkers. Kunstenaar Cattelan verklaarde “De banaan zou een banaan moeten voorstellen”. Wat maakt kunst eigenlijk kunst? Als tegengeluid werd er van alles achter duct tape geplakt. Net als verandering omarmd mag worden, mogen ook onverwachte glutenvrije pareltjes, zoals dit biertje, omarmd worden. Het etiket is tot stand gekomen in samenwerking met kunstenaar Robèrt Guérain. (www.guerain.nl)

Oproer

Oproer is een brouwerij met een verhaal en visie! Wij zijn al langere tijd behoorlijk fan van Oproer en hun brouwsels. Zo stond in ons eerste Miss Glutenvrij Magazine hun verhaal over de verwoestende brand in de Oproer Pub! Gelukkig kan je inmiddels genieten van gezelligheid en lekker bier in het nieuwe Oproer Biercafé in Utrecht.

 

Glutenvrij Bier

Glutenvrij bier: is dit nu wel écht bier, of lever je wat in aan de kwaliteit en smaak als je voor een glutenvrij bier gaat? Absoluut niet! Daar zijn de biertjes van Oproer het bewijs van. Oproer gebruikt een methode om de gluten naderhand uit het bier te filteren. Alle glutenvrije bieren worden speciaal getest in een lab. Zo zijn ze gegarandeerd glutenvrij! Mark van Oproer kan uitgebreid over dit proces vertellen, maar voor ons klinkt het als wat ‘hogere wiskunde’. (Gluten die worden opgegeten?) Wel super interessant en heel erg fijn om zo een kwalitatief lekker glutenvrij bier te kunnen drinken!

 

Ingrediënten

In de ingrediënten zie je gerst en tarwe staan. Deze granen bevatten in eerste instantie gluten. Zoals hierboven aangehaald, is het eindresultaat wél glutenvrij. Vind je het interessant om meer te weten over alcoholische dranken die gemaakt zijn van ingrediënten die tarwe bevatten? Hier vind je informatie! 

 

Glutenstapeling?

Vanwege veel vragen over hoe het zit met het drinken van glutenvrij bier gemaakt dat van gerst of tarwe wordt gemaakt, is dit kopje nog even toegevoegd. Het is als je coeliakie hebt, niet verstandig om veel (deglutenized) biertjes te drinken op een avond. Sowieso niet verstandig veel alcohol te drinken natuurlijk, maar in dit geval ook vanwege glutenstapeling. Hier lees je meer over glutenstapeling, en waar bepaal je de grens? 

 

Miss Glutenvrij Bier Proberen?

Je kan ons biertje zelf proeven, mits je 18 jaar bent of ouder natuurlijk 🙂 Hier een link om hem te kopen via Glutenvrijemarkt.com We zijn heel benieuwd wat je ervan vindt!

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *