Search

Zijn macarons glutenvrij?

Zijn macarons glutenvrij? In de wereld van zoete koekjes, stelen macarons absoluut de show! Ze zien er prachtig uit en bestaan in allerlei mooie kleuren en smaken. De buitenkant knapperig en de binnenkant heerlijk gevuld: Deze Franse lekkernij is behalve lekker ook een lust voor het oog. We gaan je in deze blog wat achtergrondinformatie over macarons geven en vertellen je of ze glutenvrij zijn natuurlijk!

 

Waar komen macarons vandaan?

Tegenwoordig vind je de macaron natuurlijk overal op de wereld, maar de oorsprong vind plaats in Frankrijk. Hier worden ze al eeuwenlang gebakken. Het is het kenmerkende koekje van de Franse patisserie. Ook in Parijs kan je niet om de macaron heen.

 

Waar zijn macarons van gemaakt?

De basis van een macaron bestaat uit amandelmeel, poedersuiker en eiwit. Eigenlijk precies dezelfde basisingrediënten als de Nederlandse bitterkoekjes. Verder zijn de ingrediënten verschillend, aangezien macarons elke kleur en smaak kunnen krijgen die je liefhebt. Traditionele vullingen zijn ganache botercrème of jam, maar de mogelijkheden zijn eindeloos. Fruitsmaken zoals aardbei of framboos, chocola, caramel, pistache of iets anders? Heerlijk! Maar je kan ze ook specifieker vinden. Al eens een lavendel-macaron tegengekomen bijvoorbeeld?

 

Wanneer eet je macarons?

De perfecte dag om macarons te eten, is Valentijnsdag, maar je kan ze elk moment van het jaar eten. Het is een heel leuk cadeautje om te geven aan je glutenvrije vriend(in), collega of zus. Ze zijn vaak redelijk prijzig, dit ook door het gebruik van luxe ingrediënten. Daarom zijn macarons extra leuk om te kopen voor een speciale gelegenheid

 

Macarons zijn glutenvrij!

Macarons bestaan uit glutenvrije ingrediënten. Toch moet je vaak opletten, aangezien ze soms toch gluten kunnen bevatten. Ook kan het zijn dat ze in een omgeving zijn gemaakt waar ook gluten worden verwerkt. Dan kan er op de verpakking staan dat er sporen van gluten in zitten. Lees hier meer informatie over het lezen van etiketten. 

 

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *