Glutenvrije gevulde Chinese koolbladeren met een heerlijk smaakvolle en vullende vegetarische vulling. Dit recept is echt een smakelijk feestje. Heb jij al wel eens een recept gemaakt met gevulde koolbladeren? Van nature zijn alle ingrediënten glutenvrij en voedzaam. Dus geen gedoe met prijzige glutenvrije vervangers, maar gezonde groenten.
Chinese kool
Ken jij veel recepten met Chinese kool? Wij kennen dit wel geroerbakt met ei erdoor als bijgerecht. En we zijn gek op kimchi. Hiervoor wordt ook Chinese kool gebruikt. Maar verder valt er nog veel mee te ontdekken. Dit recept gebuikt de buitenste bladeren van de Chinese kool als ‘wrap’ en houdt de vulling bij elkaar. De vulling blijft hierdoor heerlijk sappig en de smaken mengen goed.
Harissa
Harissa is dus echt super lekker! Het is een Noord-Afrikaanse saus met paprika, rode peper en verschillende kruiden. Het geeft echt een lekkere pit in een gerecht. Er zijn veel glutenvrije opties te vinden. Voor dit recept werd de milde versie gebruikt van Souq, die bij Albert Heijn te koop is.
Ingrediënten
- 1 Chinese kool
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode puntpaprika
- handje cherrytomaatjes
- 200 gram kidneybonen (klein blik of half blik)
- 400 gram tomatenblokjes (1 blik)
- 100 gram gekookte rijst
- 1 eetlepel harissa
- 1 tl komijn
- 1 tl gemberpoeder
- Peper, zout
Instructies
- Verwarm de oven vast voor op 150 graden.
- Haal de buitenste bladeren van de Chinese kool en spoel deze grondig schoon. Deze bladeren gebruik je als ‘wrap’.
- Maak de vulling. Snijd de ui en de knoflook fijn en bak deze een paar minuten in een ruime koekenpan met wat olie. Vervolgens voeg je de harissa en de kruiden toe. Laat dit een paar minuten goed aanbakken. Voeg nu de paprika toe, in kleine blokjes en snijd ook de restjes Chinese kool (de binnenste bladeren) fijn en voeg deze toe. Als laatste voeg je de kideybonen en de gekookte rijst toe. Laat het 10 minuten op laag vuur staan en roer regelmatig. Proef even of alles naar smaak is :)
- Neem een ondiepe ovenschaal en giet hierin de tomatenblokjes. Leg ook wat gehalveerde cherrytomaatjes hierop.
- Nu ga je de Chinese koolbladeren vullen: leg een lepel vulling op het blad en rol deze goed op. Door het gewicht van de vulling blijft het blad als het goed is mooi dicht. Leg ze met de naadjes naar onder in de ovenschaal en vul zo alle bladeren.
- Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven voor 20 à 30 minuten. Eet smakelijk!
Variaties
Je kan natuurlijk variëren met de vulling. Op internet kom je een soortgelijk recept veel tegen met gehakt er in. Dat kan natuurlijk ook. Een andere optie zijn paddestoelen. Dit gaan wij de volgende keer proberen! Hoe wil jij de Chinese koolbladeren maken?
Heb jij nog een lekker en glutenvrij recept dat je graag wilt delen met anderen? Stuur hem naar ons! Je kan mailen naar redactie@missglutenvrij.nl