Gevulde Chinese koolbladeren Miss Glutenvrij

Glutenvrije Salted Caramel Fudge Maken

Gimbap 김밥 (Koreaanse sushi)De Glutenvrije Horeca App: makkelijker glutenvrij uit etenGlutenvrije Tortellini OvenschotelErvaringsverhaal: Hoe mijn migraine coeliakie aan het licht brachtGlutenvrije klei maak je zoGlutenvrije...

Gimbap 김밥 (Koreaanse sushi)

Glutenvrije week bij Lidl: vanaf 5 januari 2023Nieuws Glutenvrije week bij de Lidl: vanaf 5 januari 2023 Wat een begin van het jaar! Vanaf donderdag...

De Glutenvrije Horeca App: makkelijker glutenvrij uit eten

Glutenvrije week bij Lidl: vanaf 5 januari 2023Nieuws Glutenvrije week bij de Lidl: vanaf 5 januari 2023 Wat een begin van het jaar! Vanaf donderdag...

Glutenvrije Tortellini Ovenschotel

Glutenvrije week bij Lidl: vanaf 5 januari 2023Nieuws Glutenvrije week bij de Lidl: vanaf 5 januari 2023 Wat een begin van het jaar! Vanaf donderdag...

Gevulde Chinese koolbladeren – Vegan en glutenvrij recept

Glutenvrije gevulde Chinese koolbladeren met een heerlijk smaakvolle en vullende vegetarische vulling. Dit recept is echt een smakelijk feestje. Heb jij al wel eens een recept gemaakt met gevulde koolbladeren? Van nature zijn alle ingrediënten glutenvrij en voedzaam. Dus geen gedoe met prijzige glutenvrije vervangers, maar gezonde groenten. 

Chinese kool

Ken jij veel recepten met Chinese kool? Wij kennen dit wel geroerbakt met ei erdoor als bijgerecht. En we zijn gek op kimchi. Hiervoor wordt ook Chinese kool gebruikt. Maar verder valt er nog veel mee te ontdekken. Dit recept gebuikt de buitenste bladeren van de Chinese kool als ‘wrap’ en houdt de vulling bij elkaar. De vulling blijft hierdoor heerlijk sappig en de smaken mengen goed.

Harissa

Harissa is dus echt super lekker! Het is een Noord-Afrikaanse saus met paprika, rode peper en verschillende kruiden. Het geeft echt een lekkere pit in een gerecht. Er zijn veel glutenvrije opties te vinden. Voor dit recept werd de milde versie gebruikt van Souq, die bij Albert Heijn te koop is.

Ingrediënten

  • 1 Chinese kool
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode puntpaprika
  • handje cherrytomaatjes
  • 200 gram kidneybonen (klein blik of half blik)
  • 400 gram tomatenblokjes (1 blik)
  • 100 gram gekookte rijst
  • 1 eetlepel harissa
  • 1 tl komijn
  • 1 tl gemberpoeder
  • Peper, zout

Instructies

  1. Verwarm de oven vast voor op 150 graden.
  2. Haal de buitenste bladeren van de Chinese kool en spoel deze grondig schoon. Deze bladeren gebruik je als ‘wrap’.
  3. Maak de vulling. Snijd de ui en de knoflook fijn en bak deze een paar minuten in een ruime koekenpan met wat olie. Vervolgens voeg je de harissa en de kruiden toe. Laat dit een paar minuten goed aanbakken. Voeg nu de paprika toe, in kleine blokjes en snijd ook de restjes Chinese kool (de binnenste bladeren) fijn en voeg deze toe. Als laatste voeg je de kideybonen en de gekookte rijst toe. Laat het 10 minuten op laag vuur staan en roer regelmatig. Proef even of alles naar smaak is :)
  4. Neem een ondiepe ovenschaal en giet hierin de tomatenblokjes. Leg ook wat gehalveerde cherrytomaatjes hierop.
  5. Nu ga je de Chinese koolbladeren vullen: leg een lepel vulling op het blad en rol deze goed op. Door het gewicht van de vulling blijft het blad als het goed is mooi dicht. Leg ze met de naadjes naar onder in de ovenschaal en vul zo alle bladeren.
  6. Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven voor 20 à 30 minuten. Eet smakelijk!

Variaties

Je kan natuurlijk variëren met de vulling. Op internet kom je een soortgelijk recept veel tegen met gehakt er in. Dat kan natuurlijk ook. Een andere optie zijn paddestoelen. Dit gaan wij de volgende keer proberen! Hoe wil jij de Chinese koolbladeren maken?

MGV AD Genius
Glutenvrije diepvries
Find Me Gluten Free

Heb jij nog een lekker en glutenvrij recept dat je graag wilt delen met anderen? Stuur hem naar ons! Je kan mailen naar redactie@missglutenvrij.nl

Glutenvrije week bij Lidl: vanaf 5 januari 2023

Nieuws Glutenvrije week bij de Lidl: vanaf 5 januari 2023 Wat een begin van het jaar! Vanaf donderdag 5 januari, is het weer glutenvrije week...

Miss Glutenvrij Test: Welke plantaardige melk schuimt het mooist?

Miss Glutenvrij Test Miss Glutenvrij Test: Welke plantaardige melk schuimt het mooist? De laatste jaren is het aanbod in plantaardige melk enorm gestegen. Er zijn...

Glutenvrije oliebollen: klassiek recept

Recepten - Hapjes Glutenvrije Oliebollen Ik deel graag het glutenvrije oliebollen recept dat mijn moeder voor mij maakte toen ik nog thuis woonde. Ik typte...

Glutenvrije Zweedse Zoete Broodjes (Semlor)

Recepten - Gebak Recept: Glutenvrije Semlor Als je nog nooit een glutenvrije semla hebt gegeten, leggen wij jou kort uit wat dit is. Denk aan...

Prijsverhogingen en prijsverschillen bij het glutenvrije dieet, dit zijn onze boodschappenlijstjes.

Shoppen Prijsverhogingen en prijsverschillen bij het glutenvrije dieet, dit zijn onze boodschappenlijstjes. Eet jij glutenvrij? Dan is het je waarschijnlijk ook al opgevallen dat glutenvrije...

Gluten gegeten in een ‘glutenvrij’ gerecht? Deze stappen kan je ondernemen!

Informatief Gluten gegeten in een 'glutenvrij' gerecht? Deze stappen kan je ondernemen! Oei... Je hebt aangegeven glutenvrij te eten, maar in een restaurant heb je...