Recept

Gevulde Chinese Koolbladeren – Vegan en Glutenvrij

Glutenvrije gevulde Chinese koolbladeren met een heerlijk smaakvolle en vullende vegetarische vulling. Dit recept is echt een smakelijk feestje. Heb jij al wel eens een recept gemaakt met gevulde koolbladeren? Van nature zijn alle ingrediรซnten glutenvrij en voedzaam. Dus geen gedoe met prijzige glutenvrije vervangers, maar gezonde groenten!

 

Chinese Kool

Ken jij veel recepten met Chinese kool? Wij kennen dit wel geroerbakt met ei erdoor als bijgerecht. En we zijn gek op kimchi. Hiervoor wordt ook Chinese kool gebruikt. Maar verder valt er nog veel mee te ontdekken. Dit recept gebuikt de buitenste bladeren van de Chinese kool als โ€˜wrapโ€™ en houdt de vulling bij elkaar. De vulling blijft hierdoor heerlijk sappig en de smaken mengen goed. Leuk om een keer iets ‘anders’ te doen met groenten en zo nieuwe recepten te ontdekken.

Harissa

Harissa is dus echt super lekker! Het is een Noord-Afrikaanse saus met paprika, rode peper en verschillende kruiden. Het geeft echt een lekkere pit in een gerecht. Meestal is harissa wel glutenvrij, maar check natuurlijk altijd even de verpakking. Voor dit recept werd de milde versie gebruikt van Souq, die bij Albert Heijn te koop is. Mocht je van wat meer pit houden, kies dan voor een scherpe variant!

Variaties

Je kan natuurlijk variรซren met de vulling. Op internet kom je een soortgelijk recept veel tegen met gehakt er in. Dat kan natuurlijk ook. Een andere optie zijn paddestoelen of tofu. Dit gaan wij de volgende keer proberen! Hoe wil jij de Chinese koolbladeren maken?

HET RECEPT

Gevulde Chinese Koolbladeren

Gevulde Chinese Koolbladeren – Vegan en Glutenvrij

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Ingrediรซnten

  • 1 Chinese kool
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode puntpaprika
  • handje cherrytomaatjes
  • 200 gram kidneybonen (klein blik of half blik)
  • 400 gram tomatenblokjes (1 blik)
  • 100 gram gekookte rijst
  • 1 eetlepel harissa
  • 1 tl komijn
  • 1 tl gemberpoeder
  • Peper, zout

Instructies

  1. Verwarm de oven vast voor op 150 graden.
  2. Haal de buitenste bladeren van de Chinese kool en spoel deze grondig schoon. Deze bladeren gebruik je als โ€˜wrapโ€™.
  3. Maak de vulling. Snijd de ui en de knoflook fijn en bak deze een paar minuten in een ruime koekenpan met wat olie. Vervolgens voeg je de harissa en de kruiden toe. Laat dit een paar minuten goed aanbakken. Voeg nu de paprika toe, in kleine blokjes en snijd ook de restjes Chinese kool (de binnenste bladeren) fijn en voeg deze toe. Als laatste voeg je de kidneybonen en de gekookte rijst toe. Laat het 10 minuten op laag vuur staan en roer regelmatig. Proef even of alles naar smaak is ๐Ÿ™‚
  4. Neem een ondiepe ovenschaal en giet hierin de tomatenblokjes. Leg ook wat gehalveerde cherrytomaatjes hierop.
  5. Nu ga je de Chinese koolbladeren vullen: leg een lepel vulling op het blad en rol deze goed op. Door het gewicht van de vulling blijft het blad als het goed is mooi dicht. Leg ze met de naadjes naar onder in de ovenschaal en vul zo alle bladeren.
  6. Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven voor 20 ร  30 minuten. Eet smakelijk!
Ben jij ook gek op koken met van nature glutenvrije ingrediรซnten? Laat in een reactie weten wat jij met Chinese kool doet, of een andere ondergewaardeerde groente!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *