Glutenvrije gevulde Chinese koolbladeren met een heerlijk smaakvolle en vullende vegetarische vulling. Dit recept is echt een smakelijk feestje. Heb jij al wel eens een recept gemaakt met gevulde koolbladeren? Van nature zijn alle ingrediรซnten glutenvrij en voedzaam. Dus geen gedoe met prijzige glutenvrije vervangers, maar gezonde groenten!
Chinese Kool
Ken jij veel recepten met Chinese kool? Wij kennen dit wel geroerbakt met ei erdoor als bijgerecht. En we zijn gek op kimchi. Hiervoor wordt ook Chinese kool gebruikt. Maar verder valt er nog veel mee te ontdekken. Dit recept gebuikt de buitenste bladeren van de Chinese kool als โwrapโ en houdt de vulling bij elkaar. De vulling blijft hierdoor heerlijk sappig en de smaken mengen goed. Leuk om een keer iets ‘anders’ te doen met groenten en zo nieuwe recepten te ontdekken.
Harissa
Harissa is dus echt super lekker! Het is een Noord-Afrikaanse saus met paprika, rode peper en verschillende kruiden. Het geeft echt een lekkere pit in een gerecht. Meestal is harissa wel glutenvrij, maar check natuurlijk altijd even de verpakking. Voor dit recept werd de milde versie gebruikt van Souq, die bij Albert Heijn te koop is. Mocht je van wat meer pit houden, kies dan voor een scherpe variant!
Variaties
Je kan natuurlijk variรซren met de vulling. Op internet kom je een soortgelijk recept veel tegen met gehakt er in. Dat kan natuurlijk ook. Een andere optie zijn paddestoelen of tofu. Dit gaan wij de volgende keer proberen! Hoe wil jij de Chinese koolbladeren maken?