glutenvrije brownies

De drie glutenvrije favorietjes van Anne

De Keuze van Miss Glutenvrij De drie glutenvrije favorietjes van Anne van Miss Glutenvrij Glutenvrije favorietjes: In sommige producten kan je gewoon ALTIJD zin hebben!...

Glutenvrije Salted Caramel Fudge Maken

Glutenvrije week bij Lidl: vanaf 5 januari 2023Nieuws Glutenvrije week bij de Lidl: vanaf 5 januari 2023 Wat een begin van het jaar! Vanaf donderdag...

Gimbap 김밥 (Koreaanse sushi)

Glutenvrije week bij Lidl: vanaf 5 januari 2023Nieuws Glutenvrije week bij de Lidl: vanaf 5 januari 2023 Wat een begin van het jaar! Vanaf donderdag...

De Glutenvrije Horeca App: makkelijker glutenvrij uit eten

Glutenvrije week bij Lidl: vanaf 5 januari 2023Nieuws Glutenvrije week bij de Lidl: vanaf 5 januari 2023 Wat een begin van het jaar! Vanaf donderdag...

De lekkerste glutenvrije brownies ooit!

Wie heeft er zin in de allerlekkerste glutenvrije brownies ooit? Wij bakken hier bijna elke maand wel een lading brownies. Dan proberen we vaak een nieuw recept uit. Sommige zijn de moeite waard, andere recepten maken we nooit meer. Maar dit recept! Dit recept gaan we nog heel vaak maken.

Deze glutenvrije brownies zijn lekker smeuïg, compact, maar niet té zwaar en vooral heel erg lekker. Onze tip: gebruik een fatsoenlijke chocolade want dat maakt echt het verschil. Als variatie kun je natuurlijk van alles toevoegen aan dit recept. Denk aan bosbessen, walnoten, witte chocolade of smelt nog wat extra chocolade om achteraf over de brownies heen te gieten. Succes gegarandeerd. Bak je mee?

Ingrediënten voor de glutenvrije brownies

  • 150 gram pure chocolade in stukjes
  • 150 gram roomboter in blokjes (flora is een goed plantaardig alternatief)
  • 3 eieren
  • 175 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 130 gram glutenvrije bloem (ik gebruikte mix C van Schär)
  • 25 gram cacaopoeder

Aanwijzingen

  • Smelt de 150 gram chocolade au bain-marie. Verwarm je oven vast voor op 180 graden.
  • Klop de eieren met de suiker en de vanillesuiker schuimig.
  • Roer het eimengsel en de chocolade rustig door elkaar.
  • Smelt de boter in de magnetron en roer dit door het chocolade-eimengsel.
  • Zeef de bloem en doe dit bij het chocolade-eimengsel. Voeg hierbij de cacao. Roer beide ingrediënten niet te lang, het hoeft niet te gemengd te zijn.
  • Vet je ovenschaal in met een bakkwast met vloeibare boter of olie, leg daaroverheen bakpapier, zo krijg je je brownies makkelijk uit de schaal als ze klaar zijn. Ik gebruikte een schaal/bakvorm van 20 bij 20 cm.
  • Giet het beslag in je vorm en plaats voor minstens 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
  • Check met een grote satéprikker of je brownies gaar zijn. Zitten er (bijna) geen kruimels aan je prikker dan zijn ze gaar.
  • Laat de brownies in de vorm afkoelen.
  • Zet de brownies in de koelkast. Als de bakvorm helemaal is afgekoeld, til je je brownies aan het bakpapier uit de schaal en snij je alles in stukken.

Je kunt de brownies gewoon luchtdicht bewaren. Ik doe dat zelf in de koelkast want dat vinden wij lekker maar smaken verschillen. Invriezen kan ook heel goed, maar daarvoor zijn deze brownies eigenlijk veel te lekker. Bij ons halen ze het vriesvak nooit.

 

Wij zijn benieuwd of jij nog een goed recept hebt. Mail deze naar ons via redactie@missglutenvrij.nl en wie weet zie je jouw recept volgende keer terug bij Miss Glutenvrij.

 

Dit recept is gemaakt door Emmelou Green van Bakers and Fakers. (I.M. 2022).

Glutenvrije oliebollen: klassiek recept

Recepten - Hapjes Glutenvrije Oliebollen Ik deel graag het glutenvrije oliebollen recept dat mijn moeder voor mij maakte toen ik nog thuis woonde. Ik typte...

Glutenvrije Zweedse Zoete Broodjes (Semlor)

Recepten - Gebak Recept: Glutenvrije Semlor Als je nog nooit een glutenvrije semla hebt gegeten, leggen wij jou kort uit wat dit is. Denk aan...

Recept: Glutenvrije banaan gebakjes

Glutenvrije week bij Lidl: vanaf 5 januari 2023Nieuws Glutenvrije week bij de Lidl: vanaf 5 januari 2023 Wat een begin van het jaar! Vanaf donderdag...

Glutenvrije én vegan Chocolate chip cookies? Dit recept heeft het allemaal!

Deze glutenvrije chocolate chip cookies zijn hier perfect voor de kou. Ze zijn makkelijk te maken, super lekker en ook nog vegan! Dit recept is…

Vegan en glutenvrije speculaasjes van Foodbandits

Glutenvrije, vegan speculaasjes van Foodbandits. Wie heeft er wel zin in een speculaasje? Het recept is 100% glutenvrij en volledig vegan. Zelf heb ik altijd…

Gevulde speculaas zonder gluten? Dit recept is het beste!

Sinterklaas is weer in het land en dat vraagt natuurlijk om de lekkerste speculaas recepten. Was je toevallig al op zoek naar het recept voor gevulde speculaas zonder gluten? Dit recept is echt het beste! We zijn zelf dol op glutenvrije speculaas en daarom hebben we al heel veel recepten uitgetest. Elk jaar komen we toch weer toch weer terug bij onze favoriet en vandaag delen we het recept ook heel graag met onze lezers.