Met amandelmeel en boekweitmeel maakte ik deze suikervrije ontbijtkoek. Hij is glutenvrij, lactosevrij en eivrij. En toch is ie heel smaakvol, luchtig en lekker. Klik verder voor dit fijne recept.

Ontbijtkoek is zo’n product dat ik al mijn hele leven eet en me niet gaat vervelen. Ik houd van de smaak en de structuur. Ik vind het leuk de ontbijtkoek iedere keer weer op een andere manier te maken. Laatst kocht ik amandelmeel en hier wilde ik graag iets mee maken. Op de site van Nathalie kwam ik een lekker recept voor ontbijtkoek tegen. 100% glutenvrij en ook nog zonder toegevoegde suikers. Kijk, een gezond alternatief voor de kruidkoek bomvol suiker. Omdat ik amandelmelk gebruik, is de ontbijtkoek ook lactosevrij.

Ingrediënten

 • 400 ml amandelmelk
 • 2 bananen
 • 8 medjoul dadels
 • 200 gram amandelmeel
 • 200 gram boekweitmeel (ik gebruikte die van Peak’s Free From)
 • 3 theelepels kaneel
 • 3 theelepels koekkruiden
 • 1 eetlepel baking soda ( of bakpoeder)
 • Eventueel: handje pecannoten (of andere noten die je lekker vindt)

De dadels kocht ik bij Albert Heijn, daar liggen ze bij de groente.

 1. Ontpit de dadels en doe ze met de amandelmelk en bananen in de keukenmachine. Een staafmixer gebruiken kan ook.
 2. Doe de overige ingrediënten in een kom en mix dit met je mengsel van dadels. Goed roeren tot alles is gemengd.
 3. Giet het mengsel in een cakeblik en leg de noten op het beslag.
 4. Zet je cake 40 à 45 minuten in een op 160 graden voorverwarmde oven.

ontbijtkoek

Dit is het resultaat. Ik vind de smaak erg goed, je proeft duidelijk dat het een ontbijtkoek is, maar niet zo mierzoet. De koek is lekker zacht en eet makkelijk weg. Ook is ie soepel en smeuïg in mijn mond. De koek is een paar dagen in een afgesloten bakje. Thanks Nathalie voor dit fijne recept, deze ontbijtkoek ga ik vaker maken.

Je vriest de ontbijtkoek makkelijk in, ik snijd de koek altijd vast in plakken, zo kan je als je zin hebt een plakje ontdooien. Ideaal voor mee naar school/werk of onderweg.