Recept

Baked Ziti (pasta uit de oven)

Baked Zitiโ€˜ is gebakken pasta. Eigenlijk de Amerikaanse versie van Pasta Al Forno, pasta uit de oven. Wij vinden Baked Ziti trouwens een ideaal gerecht voor deze tijd van het jaar. Waarom? Nu het โ€™s avonds weer wat vroeger donker wordt, kunnen we wel wat meerย comfort foodย gebruiken!

COMFORT FOOD

Baked Ziti is echtย comfort food. Dit recept bevat maarliefst drie soorten kaas. Dat maakt het lekker romig. Ricotta heeft de eigenschap dat het opstijft als je het verwarmt. Zo krijgt het gerecht een lekkere substantie.ย Het maken van dit pastagerecht kost niet veel moeite: de hoeveelheden luisteren niet zo nauw enย je hoeft helemaal niks te snijden!

Het recept is voor 4 personen en het kost je 15 minuten om het te bereiden. Hierna moet je nog 30 minuten wachten tot je Baked Ziti klaar is!

HET RECEPT

baked ziti

Baked Ziti (pasta uit de oven)

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

INGREDIร‹NTENย 

  • 300 gramย volkoren rijst penne
  • 1 grote hand verse spinazie
  • 1 ei
  • 250 gram ricotta
  • 500 ml passata di pomodoro
  • 2 el Italiaanse kruiden
  • 1 glutenvrijย bouillonblokje
  • blokje ongezouten roomboter
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • 100 gram geraspte kaas naar keuze
  • 100 gram geraspte mozzarella

BEREIDING

  1. Kook de pasta met รฉรฉn bouillonblokje volgens de verpakking. Houd het aantal minuten aan voorย al dente, dus niet helemaal zacht koken.
  2. Verwarm de oven op 175 graden.ย 
  3. Giet de pasta af en sprenkel de olijfolie er over. Laat de deksel op de pan tot gebruik. Zo voorkom je dat de pasta aan elkaar gaat plakken.
  4. Klop een ei los in een kom en meng hier de ricotta doorheen.ย 
  5. Voeg vervolgens een hand spinazie toe aan de kom, en ook de kruiden en peper en zout naar smaak.ย 
  6. Meng de passato door de pasta heen.
  7. Vet een ovenschaal in met olijfolie en schep de helft van het pastamengsel in de ovenschaal.
  8. Voeg nu het ricottamengsel met spinazie toe en verdeel dit gelijkmatig over de pasta.
  9. Schep de rest van de pasta hier nog overheen.
  10. Dek af met met de geraspte kaas en mozzarella
  11. Plaats de ovenschaal in de oven voor 30 minuten
Heb jij dit recept geprobeerd? Wij horen graag wat je ervan vond. Deel het in een reactie onder deze post.

Suggestie: Heb jij nog een fles rode wijn openstaan? Voeg dan een scheutje toe aan de passato, dus bij stap 6!ย Dit geeft een vollere smaak.ย 

Eet smakelijk! Wij zijn benieuwd wat je van dit gerecht vindt. Heb je de slag te pakken? Lees danย hierย hoe je zelf glutenvrije pasta kan maken!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *