Recept

Banoffee Oats! – glutenvrij en vegan #1 Out of the Box Ontbijtjes

We gaan Banoffee Oats maken! We gaan je helpen om deze zomer uit je ontbijtsleur te komen. Vaak heb je in de zomer iets meer energie en tijd in de ochtend om te zorgen voor een lekker ontbijtje. Daarom is het nu hรฉt moment om aan de slag te gaan met leuke ontbijtjes. En dan zal je erachter komen dat het helemaal niet zo veel moeite kost om een lekker ontbijtje te maken ’s ochtends. En je bent er niet eens veel tijd aan kwijt! Deze gewoonte ga je er het hele jaar in houden, okรฉ? We gaan je inspireren en helpen om de lekkerste glutenvrije ontbijtjes op tafel te zetten. Maar: deze ontbijtjes zullen nรฉt even anders zijn. Andere granen, andere ingrediรซnten en ook een paar keer lekker hartig. Want wij vinden dat ook hartige ontbijtjes meer in de spotlights mogen staan!

 

Banoffee Oats

Dit eerste ontbijtje is alleen niet hartig, en ook niet met alternatieve granen. Gewoon met havermout. Maar geloof ons als we zeggen dat dit recept jouw havermout naar een nieuw niveau gaat tillen! Het is zรณ lekker namelijk! Wedden dat je het hierna nog een keer wilt maken?

Banoffee taart is een klassiek Engelse desserttaart, die banaan en karamel samenvoegt. Een gouden combi die je niet meer uit je hoofd kan zetten ๐Ÿ™‚ Daarom maakten wij deze ontbijtvariant, maar met de sleutelingrediรซnten uit een Banoffee taart, namelijk banaan en karamel. De karamelsaus uit dit recept is heerlijk romig en perfect van structuur en smaak.

 

Overnight Oats

Overnight Oats zijn tegenwoordig niet heel origineel meer. Ik maak het al 10+ jaar en nog steeds verveelt dit niet. Dat komt omdat je het eindeloos kan variรซren. En wist je dat de havermout ook nog makkelijker verteerbaar wordt voor je darmen, omdat de vezels helemaal zacht geweekt zijn? Je maakt overnight oats super makkelijk, door in de avond je havermout met (plantaardige) melk in de koelkast te zetten. De volgende ochtend is het klaar! Je zal merken dat de havermout superzacht is geworden en het een smeuรฏg geheel is geworden.

 

Karamelsaus van dadels

De karamelsaus op deze Banoffee Oats is heel makkelijk te maken en je gebruikt slechts drie ingrediรซnten (en een heel klein beetje zout). De structuur is subliem en de smaak is rijk. Je vindt online veel recepten voor het maken van een karamelsaus van dadels, maar bij Marike Bol zag ik de toevoeging van wat notenpasta. Een goede tip, want het komt de kararmelsaus echt ten goede รฉn het is super voedzaam. Het geeft ‘m een prachtige structuur en heerlijke smaak.

 

 

 

 

 

HET RECEPT

Glutenvrije Banofee oats

Banoffee Oats! – glutenvrij en vegan #1 Out of the Box Ontbijtjes

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Bereidingstijd: 5 minuten in de avond en 10 minuten in de ochtend

Ingrediรซnten

  • 70 gram havermout (glutenvrij)
  • 200 gram plantaardige melk
  • 1 banaan
  • 6 dadels
  • 1 eetlepel 100% pindakaas
  • 60 ml kokosmelk
  • snufje zeezout

Werkwijze Banoffee Oats

  1. In de avond maak je de overnight oats klaar. Dit doe je door de havermout door de plantaardige melk te mengen en vervolgens in een bakje in de koelkast te zetten. Het enige wat nodig is, is … tijd!
  2. De volgende ochtend ontpit je de dadels, laat je ze even 10 minuten weken in warm water en giet je dit vervolgens af.
  3. Doe de kokosmelk, geweekte dadels, pindakaas en zout in een blender en meng het tot een gladde, zachte saus. Nog niet alles opsnoepen hoor!
  4. Maak je ontbijtje klaar: eerst de overnight oats, dan de saus. Top het af met gesneden plakjes banaan. Optioneel: voeg wat granola toe voor wat crunch.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *