Zoeken
Recept

Bloemkoolpizza (glutenvrij en lactosevrij)

Ik maakte een bloemkoolpizza. De bodem van deze pizza is namelijk niet gemaakt met meel, maar van bloemkool. Gezond, glutenvrij,  lactosevrij en super smaakvol!

 

Een pizza gemaakt van bloemkool… interessant. Toen ik het idee voor dit gerecht voorbij zag komen, werd ik nieuwsgierig. Want dus door een bloemkool in de keukenmachine te verpulveren, blijft er een rijstachtige substantie over waarmee je een pizzabodem kunt maken.

 

De eerste keer maakte ik de bodem met lekker veel roomkaas er in, ik had namelijk gelezen dat er kaas door de bodem moest. Heel smaakvol, maar het werd een kleffe bedoeling waar geen fatsoenlijke pizzapunt uit te snijden was. Terwijl ik een lekkere knapperige pizzabodem voor ogen had. Ik maakte het recept nog een keer, nu zonder kaas en voilá ik had een perfecte knapperige bloemkoolbodem gecreëerd. Ook is ie om die reden lactosevrij.

 

HET RECEPT

Bloemkoolpizza (glutenvrij en lactosevrij)

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Ingrediënten

Voor 1 plaatpizza/ 3 kleine bodems

  • 1 kleine bloemkool (zo’n 800 gram)
  • 3 eieren
  • 1 el Italiaanse kruiden 
  • 1 teen knoflook geperst

Tip: Uit één kleine bloemkool haal je ongeveer drie bodempjes of één grote plaatpizza.

 

Bereidingswijze

  1. Snijd en was de bloemkool, laat ‘m even goed uitlekken in een vergiet.
  2. Verpulver de bloemkool in een keukenmachine, er blijft een rijstachtige substantie over.
  3. Doe de bloemkool in een magnetronbestendige kom en zet deze voor acht minuten in de magnetron op vol vermogen.
  4. Haal vervolgens de kom uit de magnetron en doe hierbij de eieren, de knoflook en Italiaanse kruiden en mix het geheel met een vork. Let op: NIET met je handen, de bloemkool is gloeiend heet.
  5. Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak hierop de bodems, je kunt het prutje goed uitsmeren met een vork. Hoe dunner de bodem hoe knapperiger.
  6. Bak de bodem vervolgens zo’n vijftien minuten in een op 180 graden (hete lucht) voorverwarmde oven.
  7. Je bodem is nu klaar om te beleggen. Doe dit met je favoriete toppings (mijn topping suggesties lees je hieronder).
  8. Bak de pizza nog vijftien minuten in de oven op 180 graden.

 

En klaar is je pizza! De pizza proeft anders dan normaal (duh, want de bodem is nu van bloemkool), maar heel smaakvol en gezond. Dit is de perfecte glutenvrije pizza voor als je geen bloem wilt gebruiken of eens zin heb in iets anders dan die standaard bodems.

 

Toppings suggesties

Pizza 1: salami, champignon paprika

  1. Besmeer de pizza met glutenvrije tomatensaus. Ik maakte zelf een marinarasaus die perfect dient als saus voor een pizza.
  2. Leg hierop plakjes salami, ik kocht glutenvrije kalkoensalami bij de Turkse supermarkt. Zo kon ik toch salami op mijn pizza doen, maar hoef ik geen varkensvlees te eten.
  3. Snij rode en gele paprika en champignons. Leg deze op je pizza. Bestrooi met raspkaas

 

Pizza 2: spinazie geitenkaas

  1. Besmeer de pizza met glutenvrije tomatensaus. Ik maakte zelf een marinarasaus die perfect dient als saus voor een pizza.
  2. Leg hierop blaadjes verse bladspinazie.
  3. Snij champignons en een rood uitje in halve ringen. Leg dit op de pizza.
  4. Verbrokkel rondjes geitenkaas en leg dit op de pizza.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *