Recept

Blueberry cheesecake (glutenvrije ontbijttaart)

Ik maakte een glutenvrije blueberry cheesecake met blauwe bessen (blueberries). Dit heerlijke taartje is door zijn gezonde ingrediënten heel verantwoord en kan je daarom ook prima als ontbijt eten.

 

Op Instagram plaatste ik de foto van dit heerlijke blauwe bessen ontbijttaartje. Ik kreeg meteen de vraag ‘mag ik het recept?’ Uiteraard mag dat, in dit artikel vertel ik hoe je deze cheesecake maakt.

Ik gebruikt een springvorm van 18 cm.

HET RECEPT

Blueberry cheesecake (glutenvrije ontbijttaart)

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Ingrediënten

Voor de bodem

  • 60 gr. amandelmeel
  • 30 gr. boekweitmeel
  • 30 gr. chufameel
  • 8 ontpitte dadels
  • 1,5 el. speculaaskruiden
  • 1 tl bakpoeder
  • Scheutje agave siroop
  • Halve el kokosolie
  • Handje chufa noten

Ingrediënten tussenlaag

  • 500 gr Griekse yoghurt
  • 4 el agave siroop
  • 1 tl vanille aroma
  • 5 blaadjes gelatine

Ingrediënten topping

  • 200 gram blauwe bessen (diepvries)
  • 2 blaadjes gelatine

Werkwijze bodem

Verwarm de oven voor op 170 graden, Doe alle ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine en mix dit. Bekleed de bakvorm met bakpapier en doe het meelmengsel hierin. Plet even goed met de je vingers of de bolle kant van een lepel en schuif de vorm 15 minuten in de oven. Laat vervolgens afkoelen.

Werkwijze tussenlaag

Doe de Griekse yoghurt met de agave siroop en vanille aroma in de keukenmachine/mixer en mix dit zo’n 10 minuten op volle toeren. Week de blaadjes gelatine even, knijp ze uit en laat ze oplossen in een pannetje op het vuur met een dun laagje water. Mix dit goed met het yoghurtmengsel. Dit giet je op de bodem en laat je afgedekt met aluminiumfolie opstijven in de koelkast.

Werkwijze topping

(Ontdooi de blauwe bessen.) Week de blaadjes gelatine in koud water. Knijp ze uit en laat ze oplossen in een pannetje op het vuur met een dun laagje water. Doe bij de gelatine de blauwe bessen, even goed roeren en giet dit op het opgesteven yoghurt mengsel. Laat de taart afgedekt met folie opstijven in de koelkast.

Heb jij dit recept geprobeerd? Wij horen graag wat je ervan vond. Deel het in een reactie onder deze post.

Heerlijk die ontbijttaarten, ze zijn zo lekker en niet moeilijk te maken. Ook kan ik naar hartenlust variëren. De taartjes kan je prima invriezen. Ik snijd de cheesecake in punten en vries ze per punt in. Zo kan ik er heel lang van eten.

 

Op zoek naar nog meer glutenvrije taartjes? klik dan eens hier >>>

 

Harmke

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *