Recept

Broodje roombrie met honing

Vorige week at ik dit broodje wel drie keer. Ohh wat is broodje roombrie met honing en sesamzaadjes lekker. Kijk mee hoe je dit gerecht lekker én glutenvrij kunt maken.

 

Vroeger moest ik niets van brie weten, ik vond het maar flubberige stinkkaas. Maar sinds ik roombrie heb ontdekt ben ik om. Wat is dat lekker! Ik maakte er een broodje mee in combinatie met honing en sesamzaad.

HET RECEPT

broodje roombrie

Broodje roombrie met honing

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Ingrediënten

  • Twee sneeën brood (ik gebruikte Pain Campagnard van Schär)
  • Eikenbladsla melange
  • Roombrie (van AH eigen merk is erg lekker)
  • Bloemenhoning
  • Sesamzaad

Werkwijze

Zorg dat je roombrie op kamertemperatuur is, dit is belangrijk, want koude roombrie is een stuk minder lekker. Kies ook écht voor roombrie en geen gewone brie, want de roomversie is een stuk lekkerder op dit broodje. Rooster je broodjes in de oven tot ze licht krokant zijn. Ik vind geroosterd brood uit de oven persoonlijk lekkerder dan brood uit de broodrooster, maar dat mag natuurlijk ook. Leg een laagje sla op beide broodjes. Leg plakken roombrie bovenop de sla, daaroverheen schenk je in streepjes de honing. Sesamzaadjes er overheen en smullen maar. Ik at mijn vingers er nog net niet bij op, maar dit broodje is écht één van mijn lievelings lunches geworden.

Eet smakelijk!

Heb jij dit recept geprobeerd? Wij horen graag wat je ervan vond. Deel het in een reactie onder deze post.

Dit recept is geschreven door Harmke in 2012

Harmke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *