Recept

Dat zit wel saus! De beste Rode Pastasaus bomvol groenten.

Zoek je een lekker, voedzaam en gezond recept voor pastasaus? Zoek niet verder meer!

Ik ben opgegroeid met deze saus. Dit recept is een écht familierecept en ik mag het met jullie delen. Deze saus maak je in ±40 minuten en is geschikt voor ongeveer 4 personen. Maar mocht je nog saus overhebben, dan kan je de saus perfect invriezen. Ideaal om dan in een bakje mee te nemen als snelle lunch.

HET RECEPT

Dat zit wel saus! De beste Rode Pastasaus bomvol groenten.

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Ingrediënten :

  • 1 grote ui
  • 1 teen knoflook (of meer naar smaak)
  • 1 winterpeen
  • 1/4 knolselderij of 2 stengels bleekselderij
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 2 el (verse) Italiaanse kruiden
  • 1 bouillonblokje
  • 1/2 liter tomaten passata (naturel)
  • laurierblad
  • zout en peper naar smaak

 

Bereidingswijze

  1. Fruit de gesnipperde ui en geperste knoflook in wat plantaardige olie. Doe dit in een ruime pan.
  2. Snij de rest van de groenten in blokjes, voeg toe aan de gefruite ui en knoflook en bak enkele minuten aan.
  3. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Voeg de kruiden en het laurierblad toe. Voeg heet water toe en laat dit zachtjes stoven.
  4. Voeg als de groenten zacht zijn, na ongeveer 25 minuten, de passata toe en verwarm dit mee.
  5. Indien gewenst, kun je de saus pureren. (Vergeet niet het laurierblad te verwijderen.)
  6. Serveer met jouw favoriete pasta, wat mozzarella en basilicum.

 

Tips:

  • Wil je een misschien wel nóg lekkerdere saus, maar met een iets moeilijkere bereidingswijze? Gaar dan eerst de groenten in de oven of op de grill. Dit voegt enorm veel smaak toe.
  • Benieuwd welke pastasoort je moet kiezen? Ik raad zelf rijstpasta aan van het merk Piaceri Mediterranei en anders de pasta van Barilla.
  • Deze saus is ook geschikt als basis voor lasagne! Dit is mijn favoriete lasagne. Deze is gemaakt met gele linzen.

 

Wat is jouw favoriete pastagerecht? Laat het weten in de comments.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *