Recept

Dit is mijn glutenvrije ontbijt

Zonder ontbijt functioneer ik niet. Ik heb de ochtendmaaltijd écht nodig. In dit artikel vertel ik hoe ik de laatste tijd ontbijt. Met warme havermout met appel, kaneel, pecannoten en rozijnen.

 

 

Het is weer de 15e van de maand dus tijd voor #wijbloggenglutenvrij. Samen met andere glutenvrije bloggers schrijf ik over hetzelfde onderwerp. Deze maand de vraag ‘Hoe ziet jouw ontbijt eruit?’.

 

mijn glutenvrije ontbijt met havermout

 

Zie bovenstaande foto. Zo ziet mijn ontbijt er de laatste tijd vaak uit.

 

Ik hou het meest van warm eten, dus een warm ontbijt is perfect voor mij. Geen overnight oats (iehh), maar een dampend warm bakje prut met zachte appelstukjes, kaneel en noten.

 

 

HET RECEPT

mijn glutenvrije ontbijt met havermout

Dit is mijn glutenvrije ontbijt

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Ingrediënten

  • 50 gram glutenvrije havervlokken
  • 225 ml volle melk of 125 ml melk en 100 ml water
  • Half appeltje
  • Flinke snuf kaneel
  • Handje rozijnen
  • Handje pecannoten

Werkwijze

Ik doe de havervlokken met het vocht en kaneel in een pannetje en zet dat op laag vuur op het kleinste pitje van mijn fornuis. Ik verwarm dit tot het een drapperige nog ietwat natte substantie is. Ik zet meestal het pannetje op en ga dan mijn haar en make-up doen. (Ik houd m’n havermout tussendoor wel in de gaten anders heb ik aangefikte pap.) Na zo’n 10 minuten voeg ik het halve appeltje toe waar ik de schil omheen heb gelaten, maar die ik wel in stukjes heb gesneden. Die verwarm ik even mee en de drap kan in een kommetje. Ik doe mijn havermout altijd in mijn glazen look-a-like kristallen kommetjes omdat ik die zo mooi vind. Ik voeg de rozijnen en pecannoten toe en aanvallen maar.

Heb jij dit recept geprobeerd? Wij horen graag wat je ervan vond. Deel het in een reactie onder deze post.

Extra uitleg bij mijn ontbijt

De havervlokken die ik gebruik zijn de Jumbo Oats van Provena of Havregryn van Semper. Die laatste is te koop bij de Appie en dat vind ik wel zo makkelijk. Ik gebruik altijd houdbare volle melk omdat dit al in mijn koelkast staat voor de cappuccino. Omdat ik een kwart liter volle melk vaak te vet vind of omdat het bijna op is, vervang ik een deel door water. Ietsje minder romig, maar ook minder calorietjes zo in de morgen. Mijn sportinstructeur zegt dat ik de havermout beter helemaal met water en geen melk, maar dat is me te smaakloos.

dit is mijn glutenvrije ontbijt

Mijn publiek tijdens mijn ontbijt

Zodra ik wakker word, laat ik als eerste mijn hond Wollie uit. Als we thuiskomen krijgt Wollie direct eten. Daarna maak ik mijn ontbijt en maak ik me klaar: make-upje/ lunch om mee te nemen etc. Ik kijk standaard naar het ontbijtnieuws tijdens mijn ontbijt. Als de uitzending al geweest is, kijk ik ‘m terug via RTLxl via mijn smarttv. Ik vind het dan heel gezellig als Wollie lekker bij me op schoot zit zoals op deze foto. Lekker even knuffelen voor ik de deur uit moet.

 

Geen havermout

Ik zit momenteel in mijn havermout-manie, maar als ik dit niet eet , neem ik Griekse yoghurt met granola of fruit. Zo, je bent volledig op de hoogte van mijn ontbijtperikelen. Nu aan jou de vraag.

Hoe ziet jouw ontbijt eruit?

Deze bloggers vertellen vandaag ook op hun blog hoe hun ontbijt eruit ziet: schrijfselsvanmij.wordpress.comcreatiefglutenvrij.wordpress.comglutenvrijemama.nlglutenfreeamsterdam.blogspot.comwww.deglutenvrijeman.nllaurienis.comglutenvrijreizen.blogspot.nlikbenglutenvrij.nlhomeofcomfort.nlwww.blog.morethansoup.bewww.pinkpequena.nlmijnserendipity.wordpress.com/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *