Zoeken
Recept

Enchilada’s! een glutenvrij recept

Nog geen idee wat je vanavond moet koken? Wat dacht je van deze Mexicaanse Enchilada’s. Vandaag het glutenvrije recept voor deze goedgevulde wraps uit de oven.

 

Welke glutenvrije wraps moet ik kiezen?

Er zijn tegenwoordig al best veel glutenvrije wraps verkrijgbaar. Ik ben dol op de wraps van Schär maar de quinoa wraps van B-free zijn ook heerlijk. Traditioneel gebruik je in dit recept een maistortilla maar let goed op: want alhoewel mais van nature glutenvrij is zijn helaas niet alle mais tortilla’s ook helemaal glutenvrij.

 

Smaakmakers

Die lekkere wraps vul je met gehakt in een lekkere zelfgemaakte tomatensaus. De saus brengen we op smaak met komijn, paprikapoeder en knoflook. We maken de wraps af met wat verse koriander en dunne schijfjes groene peper voor wie er durft. Liever een minder pittig recept? Kies dan voor een andere variant en klik hier.

HET RECEPT

Enchilada’s! een glutenvrij recept

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Wat heb je nodig:

*Voor 4 grote enchilada’s

  • uien 2 stuks middelgroot
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 g rundergehakt (of kies een vega variant)
  • 75 g tomatenpuree
  • 400 g tomaten in blokjes
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 flinke snuf komijnpoeder
  • 2 grote paprika’s
  • 200 g mais
  • 4 glutenvrije wraps (zoals deze)
  • 150 g geraspte belegen kaas
  • bosje verse koriander
  • 1 groene peper

Aanwijzingen:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de ovenschaal alvast licht in met wat olie of boter.
  2. Versnipper de uien en pers de knoflook.
  3. Verhit wat olie in een pan en bak de ui en de knoflook glazig, voeg het gehakt toe en bakken maar.
  4. Voeg de tomatenpuree, de tomatenblokjes, het paprikapoeder en komijnpoeder samen met een flinke snuf peper en zout toe. Meng alles goed door elkaar. Zet het vuur lager en laat alles even pruttelen.
  5. Maak de paprika’s schoon, snijd in stukjes en voeg toe aan het gehaktmengsel.
  6. Wanneer het gehaktmengsel bijna klaar is kun je de maïs toevoegen.
  7. Beleg nu een voor een alle wraps met het gehaktmengsel (bewaar 2 flinke lepels saus voor bovenop) rol de wraps op en leg ze voorzichtig naast elkaar in de ovenschaal.
  8. Verdeel nog wat saus over de wraps, bestrooi met de kaas en bak in zo’n 15 minuten goudbruin in de oven.
  9. Bestrooi de wraps met de verse koriander en eventueel nog wat hele dunne schijfjes groene peper.

 

Dit recept is gemaakt door Emmelou Green van Bakers and Fakers. (I.M. 2022).

Bakers and Fakers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *