Zoeken
Recept

Focaccia met pesto, zalm en rucola

Soms bedenk je ineens een heel smakelijk nieuw gerecht. Dat had ik met deze focaccia met zalm… Heel makkelijk glutenvrij te maken met pesto en rucola.

 

Ik had nog een aantal focaccia broodjes van Schär liggen. Zo’n pak krijg ik nooit in één keer op dus meestal vries ik ze in. Als avondmaaltijd maakte ik dit lekkere broodje dat eigenlijk meer op een pizza lijkt.

HET RECEPT

Focaccia met pesto, zalm en rucola

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Ingrediënten

  • 1 Focaccia van Schär
  • 4 theelepels groene pesto
  • 4 cherrytomaatjes
  • 2 handjes raspkaas
  • 2 plakjes gerookte zalm
  • Handje rucola sla

Werkwijze

  1. Snij de focaccia diagonaal over midden. Snij vervolgens beide helften doormidden zodat je in totaal vier driehoekjes hebt.
  2. Besmeer elk driehoekje met een theelepel pesto.
  3. Snijd de cherrytomaatjes in 4 plakjes en verdeel over elk driekhoekje een cherrytomaatje.
  4. Verdeel de kaas over de driekhoekjes.
  5. Zet de focaccia’s 8 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven (boven en onder verwarmen).
  6. Laat de focaccia’s een minuut afkoelen en verdeel de zalm over de de driekhoekjes, garneer met rucola.

Heb jij een lekker recept? Stuur het naar redactie@missglutenvrij.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *