Recept

Frisse glutenvrije meergranen pastasalade

Pastasalade, ik ben er dol op. Met de glutenvrije meergranenpasta van Schär maakte ik een heerlijke frisse lunchsalade die je maag goed doet vullen. 

 

Met de meergranenpasta van Schär maakte ik een heerlijke salade die ik twee dagen achter elkaar at als lunch. Maar je kunt de salade natuurlijk ook prima met z’n tweeën als diner eten met eventueel een glutenvrij broodje erbij. De salade is niet moeilijk om te maken en ook de volgende dag is de pasta nog lekker zacht. En hij is ook erg handig om mee te nemen.

HET RECEPT

Frisse glutenvrije meergranen pastasalade

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 100 gram glutenvrije meergranen fusilli van Schär (Pasta ai cereali)
  • 100 gram gerookte kipreepjes
  • Halve bol mozzarella
  • Halve komkommer
  • 120 gram cherrytomaten
  • 1 lente-uitje
  • 1 avocado
  • 1 flinke eetlepel pijnboompitten
  • 1 flinke eetlepel groene pesto
  • 1 flinke eetlepel crème fraiche
  • Handjevol basilicum blaadjes
  • Zout & peper

 

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta volgens de verpakking en rooster de pijnboompitten zonder olie in een koekenpan.
  2. Snijd de komkommer, cherrytomaten, avocado, mozzarella en het lente-uitje. Doet dit samen met de kip reepjes en de geroosterde pijnboompitten in een grote schaal.
  3. Mix de pesto, crème fraice  en zout & peper in een kommetje. Doe dit bij de salade.
  4. Giet de pasta af en spoel ‘m goed na met koud water zodat ie direct afkoelt en niet gaat plakken. Voeg de pasta toe aan de salade en mix alles goed door elkaar. En klaar is je pastasalade.

Heb jij een lekker recept? Stuur het naar redactie@missglutenvrij.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *