Recept

Gepofte aardappel met huisgemaakte kruidenroomkaas (glutenvrij)

Deze foto plaatste ik laatst op Instagram, want oh wat was ie lekker. Hierbij (op verzoek) het glutenvrije recept. De kruidenroomkaas kan je uiteraard ook voor andere gerechten gebruiken. 

 

Kennen jullie de kruidenroomkaas van V&D. Een vriendinnetje van me is er zo dol op en bij haar eet ik ‘m wel eens. Maar dat kan ik natuurlijk ook zelf maken. Ik gebruikte de roomkaas als vulling voor in een gepofte aardappel.

HET RECEPT

gepofte aardappel

Gepofte aardappel met huisgemaakte kruidenroomkaas (glutenvrij)

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Ingrediënten gepofte aardappel met huisgemaakte kruidenroomkaas

  • 4 flinke iets kruimige aardappels
  • Olijfolie
  • Zeezout
  • 100 gram Monchou
  • 1 flinke eetlepel crème fraiche
  • Flink wat verse bieslook
  • Flink wat verse peterselie
  • Grove zwarte peper

Werkwijze

Verwarm de oven op 200 graden (boven en onder). Was de aardappels met schil, boen ze droog met een theedoek. Maak met aluminiumfolie vier bakjes die je om de aardappel heen vouwt, maar je doet ‘m niet dicht. Besmeer de aardappel met olijfolie en flink wat zeezout. Leg de aardappels in de oven. Ondertussen maak je de kruidenroomkaas.

Mix met een mixer de Monchou en crème fraîche. Doe hierbij de fijngesneden kruiden en flink wat peper en een klein snufje zout. Roer alles goed door elkaar. Vind je ‘m te flauw, dan voeg je nog meer kruiden toe. Wees vooral niet zuinig.

Haal de aardappels na zo’n 50 minuten uit de oven. Prik met een vork in de aardappel om te voelen of ie gaar is. Snijd de aardappel verticaal open en doe de kruidenroomkaas erin.

Heb jij dit recept geprobeerd? Wij horen graag wat je ervan vond. Deel het in een reactie onder deze post.

Dit recept is gemaakt door Harmke in 2015.

Harmke

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *