Recept

Glutenvrije gevulde eieren

Gevulde eieren vind ik één van de lekkerste hapjes die er zijn. Je maakte ze heel eenvoudig zelf  en glutenvrij met weinig ingrediënten. 

 

Dit jaar doe ik niet mee aan enorme (vr)eetpartijen, maar een lekkernij op tafel tijdens Pasen vind ik wel leuk. Gevulde eieren kun je op meerdere manieren maken, maar ik maak ze graag op de volgende manier.

HET RECEPT

Glutenvrije gevulde eieren

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Ingrediënten

  • 8 hardgekookte eieren
  • 3,5 eetlepel fritessaus (Gouda’s Glorie)
  • Halve theelepel mosterd (Luycks)
  • Klein handje heel fijn gesneden lente-/bosui
  • Zout & peper
  • Paprikapoeder
  • Bieslook (vers of gedroogd)

Benodigdheden

  • Spuitzak met een kartelige tuit

Bereidingswijze

  1. Snij de eieren met een scherp mes over de lengte doormidden.
  2. Haal het eigeel uit het ei en doe dit in een bakje.
  3. Bij het eigeel doe je de mayonaise, mosterd, de ui en naar smaak zout, peper, paprikapoeder en bieslook. Roer alles goed met een vork door elkaar. Pas op met teveel mayonaise, de structuur moet stevig blijven. Schep het eimengsel in de spuitzak. Ik rol de zak altijd om zodat ik het eimengsel er makkelijk in kan doen. Vervolgens spuit je toefjes in het ei.
  4. Je kunt nog extra bieslook of paprikapoeder over het ei strooien. Eet smakelijk!

Maken jullie nog lekkernijen speciaal voor Pasen?

 

Dit recept is gemaakt door Harmke (oprichtster van Miss Glutenvrij)

 

Harmke

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *