Recept

Geweldige glutenvrije Kaasstengels | Glutenvrijemarkt.com

Dit recept is gemaakt door Glutenvrijemarkt.com. Lees hieronder hoe je deze Geweldige Kaasstengels zelf maakt! De kaasstengel vindt zijn oorsprong in Indonesië. Door de Nederlandse invloeden is dit Indonesische kaaskoekje geworden tot de kaastengel die we deze dag kennen.  De kaasstengel maakt al gelijk duidelijk wt je kunt verwachten: Een stengels met kaas!  Normaal gesproken boordevol met gluten maar zeker ook lekker te maken zonder. Probeer jij ‘m uit?

 

Het filmpje

 

HET RECEPT

Geweldige glutenvrije Kaasstengels | Glutenvrijemarkt.com

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Ingrediënten (±18 stuks)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175ºC.
  2. Mix de droge ingrediënten in een kom (het havermeel, de havervlokken, de witte bloem, het zout en het bakpoeder). Voeg daarna ook driekwart van de kaas erbij. En zet de kom apart.
  3. Doe nu de natte ingrediënten (de yoghurt, het ei en de olie) bij elkaar in een andere beslagkom en mix deze tot het een glad mengsel is.
  4. Rasp de courgette met een redelijk grove rasp en roer het door het mengsel.
  5. Voeg de mix van droge ingrediënten toe. Als je het deeg te plakkerig vindt, kan je nog wat extra witte bloem erdoorheen doen.
  6. Vorm stengels of balletjes van het deeg en rol deze door de kaas en het sesamzaad.
  7. Bak de stengels ±20 minuten goudbruin in de oven.

Heb jij zelf een lekker recept die wij moeten uitproberen? Of sta jij graag samen met Miss Glutenvrij in de koken om een tof filmpje te maken? Klik hier om met ons samen te werken!

 


 

Bronnen en referenties:

1. De Keukenboef: https://dekeukenboef.com/zonnebloempasta/

2. Koolsbergen, T., & Vreugdenhil, J. (2003). Vechten Met Gerechten Tegen Candida En Me (2e, gewijzigde druk ed. ed., Vol. 2003). Haarlem, Nederland: Schuyt.

3. Glutenvrijemarkt.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *