Recept

Gluten- en lactosevrije quiche met zalm dille en spinazie

Zalm en dille zijn wat mij betreft twee ingrediënten die hand in hand gaan. Ik maakte met deze smaakmakers een heerlijke gluten- en lactosevrije quiche. Ook voegde ik daar spinazie aan toe en haverdrink. Zie hier een smaakvol, maar ook heel voedzaam gerecht. 

 

Zoals jullie weten kook ik graag met natuurlijke ingrediënten, geen pakjes en zakjes voor mij, maar puur en met heel veel smaak. Als smaakmakers voor deze quiche koos ik voor zalm, dille en spinazie. Een heerlijke combinatie van ingrediënten. Uiteraard is mijn quiche glutenvrij, ook maakte ik ‘m lactosevrij door DREAM Oat Glutenfree Bio te gebruiken. Een biologische haverdrink zonder gluten en lactose.

 

 

Glutenvrije haverdrink

Het fijne aan DREAM Oat Glutenfree Bio vind ik dat ie glutenvrij is, maar ook zijn er geen suikers aan de drink toegevoegd, is ie vrij van soja, biologisch en geschikt voor vegans. Vaak zijn haverproducten besmet met gluten, maar deze haverdrink is dus glutenvrij. Erg fijn, want haver is een product dat door zijn hoge voedingswaarden heel goed past binnen een glutenvrij dieet. Daarom gebruik ik het graag in mijn gerechten, zowel lunch, diner als ontbijt. De DREAM Oat Glutenfree Bio die ik nog over heb, voeg ik morgenochtend toe aan mijn kommetje havermout.

 

De ingrediënten hiervan bestaan uit: Haverbasis 99,5% (water, glutenvrije volkoren haver* 11,5%), zonnebloemolie*, zout (*van biologische teelt). 

 

HET RECEPT

Gluten- en lactosevrije quiche met zalm dille en spinazie

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Ingrediënten

  • 150 gr gerookte zalm
  • 200 gr verse spinazie
  • 50 gr glutenvrije bloem
  • 150 ml DREAM Oat Glutenfree Bio
  • 3 eieren
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode ui
  • 7 gr verse dille
  • Zout & peper
  • Halve el kokosolie

Extra nodig

  • Springvorm 24cm
  • Bakpapier
  • Kokosolie om in te vetten

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Bak dit in de kokosolie in een pan .
  3. Voeg de spinazie toe aan de ui en doe hierbij zout en peper. Roer tot alle spinazie is geslonken.
  4. Doe in een mengkom de bloem, DREAM oat en de eieren, mix dit tot een luchtig geheel.
  5. Bekleed de springvorm met bakpapier en vet de randen in met kokosolie.
  6. Verspreid over de bodem het spinaziemengsel.
  7. Leg op de spinazie de plakken gerookte zalm.
  8. Knip/snij de dille fijn en verdeel dit over de zalm.
  9. Giet het eimengsel over de zalm in de springvorm.
  10. Bak de quiche in 30 minuten gaar.
  11. Laat afkoelen.

Tip: De quiche is zowel warm als koud erg lekker. Je kunt dus een punt (of meer) meenemen als lunch naar school/werk.

Dit is een gesponsord artikel.

 

Naast DREAM Oat Glutenfree Bio, kan je deze quiche ook maken met één van de andere DREAM producten. Ze zijn allemaal plantaardig en de meesten ook glutenvrij. Je vindt alle smaken bij Albert Heijn.

www.ricedream.eu

 

Dit recept is gemaakt door Harmke (oprichtster van Miss Glutenvrij)

 

Harmke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *