De amandelstaaf hoort er echt bij met Sinterklaas. In alle letters van het alfabet zie je ze staan bij de bakker. Heel gemakkelijk maak je je eigen glutenvrije amandelstaaf. Kijk mee hoe ik dat doe. Je hebt zelfs maar drie ingrediënten nodig!
Een glutenvrije amandelstaaf is wel het makkelijkste Sinterklaasrecept ooit. Met weinig ingrediënten maak je in een handomdraai je eigen staaf. En de creatieveling kan helemaal los gaan, want je kunt de leukste vormen maken met bladerdeeg en amandelstaaf. Ik hield die van mij erg makkelijk en dan smaakt ‘ie net zo lekker.
Glutenvrije Amandelstaaf
Het wordt ook wel een banketbakkersstaaf genoemd of bakkersstaaf. En hij is heerlijk! Van binnen is ‘ie gevuld met amandelspijs. Dit kan je makkelijk zelf maken, wist je dat? Bijvoorbeeld met behulp van de Peaks mix voor amandelspijs. Deze kan je al van tevoren maken. Makkelijk, en lekkerder! Het komt de smaak ten goede om hem even in de koelkast op te laten stijven. Dit kan bijvoorbeeld ook al de dag ervoor.
Glutenvrij bladerdeeg
Voor een glutenvrije amandelstaaf heb je glutenvrij bladerdeeg nodig. In Nederland kan je dit vrijwel alleen kopen uit de diepvries. Je kan die van Schär gebruiken bijvoorbeeld, maar een ander merk is ook goed.