Recept

Glutenvrije amandelstaaf

De amandelstaaf hoort er echt bij met Sinterklaas. In alle letters van het alfabet zie je ze staan bij de bakker. Heel gemakkelijk maak je je eigen glutenvrije amandelstaaf. Kijk mee hoe ik dat doe. Je hebt zelfs maar drie ingrediënten nodig! 

 

Een glutenvrije amandelstaaf is wel het makkelijkste Sinterklaasrecept ooit. Met weinig ingrediënten maak je in een handomdraai je eigen staaf. En de creatieveling kan helemaal los gaan, want je kunt de leukste vormen maken met bladerdeeg en amandelstaaf. Ik hield die van mij erg makkelijk en dan smaakt ‘ie net zo lekker.

 

Glutenvrije Amandelstaaf

Het wordt ook wel een banketbakkersstaaf genoemd of bakkersstaaf. En hij is heerlijk! Van binnen is ‘ie gevuld met amandelspijs. Dit kan je makkelijk zelf maken, wist je dat? Bijvoorbeeld met behulp van de Peaks mix voor amandelspijs.  Deze kan je al van tevoren maken. Makkelijk, en lekkerder! Het komt de smaak ten goede om hem even in de koelkast op te laten stijven. Dit kan bijvoorbeeld ook al de dag ervoor.

 

Glutenvrij bladerdeeg

Voor een glutenvrije amandelstaaf heb je glutenvrij bladerdeeg nodig. In Nederland kan je dit vrijwel alleen kopen uit de diepvries. Je kan die van Schär gebruiken bijvoorbeeld, maar een ander merk is ook goed.

 

HET RECEPT

Glutenvrije amandelstaaf

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Ingrediënten voor 2 amandelstaven

  • Schär bladerdeeg (diepvries)
  • Amandelspijs (zelf gemaakt of gekocht)
  • 1 ei

Bereidingswijze

  1. Laat het bladerdeeg goed ontdooien voor je ermee aan de slag gaat.
  2. Maak de amandelspijs volgens aanwijzingen op de verpakking of rol een kant-en-klaar blok amandelspijs uit tot een rolletje. (dit kan dus al enige tijd van tevoren! bewaar hem in de koelkast)
  3. Halveer het uitgerolde bladerdeeg: je kan twee amandelstaven maken.
  4. Maak twee smalle rolletjes van de amandelstaaf op lengte iets korter dan je bladerdeeg. Leg dit er op.
  5. Rol ze dicht en vouw de buitenste twee uiteinden naar binnen zoals op de foto. aan alle uiteinden smeer je nog wat extra ei zodat je rol goed dichtplakt. Besmeer je staaf met ei, maar pas op dat je geen druipers krijgt. Dit wordt niet mooi nadat ie in de oven is geweest. Leg je rol in een ovenschaal of op aluminium papier in de oven. Houd de tijd en temperatuur aan die vermeld staat op de verpakking van de bladerdeeg.
  6. En zo makkelijk is het om je eigen amandelstaaf te maken. Een stuk goedkoper dan van de winkel en nog verser ook. De volgende keer wil ik mijn eigen letter ‘H’ maken. Eetsmakelijk.

Heb jij een lekker recept? Deel het met Miss Glutenvrij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *