Zoeken
Recept

Glutenvrije appelflapjes en mini-worstenbroodje

Snel en makkelijk een glutenvrij lekker hapje op tafel zetten, doe je met bladerdeeg. Vandaag laat ik zien hoe ik appelflapjes en mini-worstenbroodjes maak met de Millefoglie bladerdeeg van DS.

 

Samen met mijn zusje Magriet ben ik de keuken in gedoken om de rol bladerdeeg van DS met de naam Millefoglie te proberen. (*) Ik had deze nog nooit gebruikt, dus het was de vraag of de hapjes die we in gedachten hadden zouden lukken. Ik kocht de rol bij Van Voorst & Hardeman in Ede voor zo’n vier a vijf euro. In Veenendaal, waar ik woon, verkopen ze DS nog niet bij supermarkten. In andere dorpen en steden verkopen ze dit wel bij Jumbo, Coop en Supercoop. Check de site van DS voor de verkooppunten bij jou in de buurt.

 

Glutenvrij bladerdeeg gebruiken

Eerder gebruikte ik losse bladerdeegplakjes van Le Poole, maar toen ik deze chique verpakking zag liggen in het vriesvak, wilde ik dit eens proberen. Het bladerdeeg is op rol en moet drie uur ontdooien, dit vond ik wel erg lang. De plakjes die ik eerder gebruikte, waren veel sneller ontdooid. Ik heb daarom de rol de avond ervoor in de koelkast gelegd om te ontdooien. De volgende dag kon ik samen met mijn zusje aan de slag met de appelflapjes en mini-worstenbroodjes.

 

Oordeel over Millefoglie

De appelflapjes en mini-worstenbroodjes waren heerlijk! De smaak van het bladerdeeg is erg goed. Het deeg deed het erg goed in de oven. Wel vond ik de inhoud van de verpakking, 250 gram, wat weinig. Er konden slechts twee appelflapjes en twaalf mini-worstenbroodjes van worden gemaakt. Ook barstte er een appelflap en wat worstenbroodjes, maar dit heb je al gauw met bladerdeeg.

 

Voor de smaak zou ik Millefoglie absoluut nog een keer kopen, maar dan neem ik wel meteen twee of drie pakken mee zodat ik tenminste wat meer hapjes kan maken. Ook vond ik het onhandig dat de rol wel drie uur moet ontdooien. Voor de prijs en het gemak zou ik toch liever weer de bladerdeeg plakjes van Le Poole kopen.

 

(*) Update:  De verpakking van het Millefoglie ziet er tegenwoordig anders uit van Schär. Klik op deze link om het product te zien.

 

Meer bladerdeeghapjes proberen? Kijk hier voor makkelijke bladerdeegkoekjes.

HET RECEPT

glutenvrije appelflapjes

Glutenvrije appelflapjes en mini-worstenbroodje

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Ingrediënten appelflapjes

  • Glutenvrij bladerdeeg
  • Appel
  • Rozijnen
  • Suiker
  • Kaneel
  • Ei

Werkwijze appelflapjes

Snijd het bladerdeeg in vierkante plakje zo groot als je je appelflap wilt hebben, let wel op dat je ze nog dubbel moet klappen dus maak ze niet te klein. Snijd de (halve) appel in kleine stukjes en mix dit met een handje gewelde rozijnen, een eetlepel suiker en een theelepel kaneel. Leg het mengsel in het midden van de bladerdeeg en vouw voorzichtig twee punten naar elkaar toe. Knijp dan voorzichtig de zijkanten goed dicht, maar pas op dat het deeg niet breekt. Omdat het deeg bij ons al wat gebarsten was, heb ik dit voordat ik het mengsel er in legde bestreken met een bakkwastje met ei, dan wordt het deeg weer wat soepeler.

 

Bestrijk de appelflap met ditzelfde bakkwastje met ei als je het deeg hebt dichtgeknepen en strooi er daarna nog wat suiker overheen. Leg de appelflapjes in een ovenschaal of op bakpapier op een ovenplaat en doe ze zo’n twintig minuten in de voorverwarmde oven.

 

Ingrediënten mini-worstenbroodjes

  • Glutenvrij bladerdeeg
  • Glutenvrije (cocktail) knakworstjes
  • Ei

Werkwijze worstenbroodjes

Snij de bladerdeeg in stukjes waarvan de breedte iets kleiner is dan het knakworstje en de lengte zo lang dat je het knakworstje er in kan rollen en hem ook dicht kan knijpen. Rol je knakworstjes in het bladerdeeg en knijp het goed dicht. Bestrijk ze met wat ei (dan gaan ze mooi glanzen) en leg ze in een ovenschaal of op bakpapier op een ovenplaat. Twintig minuten in een voorverwarmde oven en ze zijn klaar.

Heb jij dit recept geprobeerd? Wij horen graag wat je ervan vond. Deel het in een reactie onder deze post.

Hier zie je de glutenvrije miniworstenbroodjes!

glutenvrije worstenbroodjes

 

Dit recept is geschreven door Harmke in 2012

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *