Recept

Glutenvrije Baked Oats Mugcake met chocola en banaan

Baked Oats? Wat zijn dat? Als je wel eens op TikTok kijkt, zal je het zeker wel kennen. Het is makkelijk te maken en de ingrediënten heb je waarschijnlijk gewoon in huis staan. Tijd om een keer te maken!

Hoe smaken Baked Oats?

De hoofdingrediënten bij Baked Oats zijn (glutenvrije) havermout, (plantaardige) melk, banaan en eventueel een ei.  Dit zijn natuurlijk bekende ingrediënten die je vaak terugvindt in glutenvrije ontbijtjes. De structuur van de Baked Oats maakt veel uit voor je smaakbeleving: je wilt geen papperig resultaat, maar wat meer als een cake! Daarom hebben wij ervoor gekozen een ei toe te voegen.

Eet je Baked Oats warm!

Het komt de Baked Oats echt ten goede om ze warm op te eten. Warme havermout is een heerlijk begin van de dag en het is echt gewoon het lekkerst. Ook als je kort tijd hebt in de ochtend, kan je deze Baked Oats maken, want je hebt echt maar 5 minuten voorbereidingstijd nodig, en dan natuurlijk de baktijd.

Kleine pannetjes

Wij maakten de Baked Oats in kleine pannetjes. Op deze manier is het iets groter dan een mugcake, die je in je theekopje kan maken. Een royaal ontbijt met genoeg inhoud dus! Deze kleine pannetjes zal je op Miss Glutenvrij vaker terugzien bij recepten, want wij zijn gewoon echt fan!

Variaties

Deze keer maakten wij de Baked Oats met chocola en banaan. Chocola als ontbijt vinden wij gewoon heel lekker: Samen met banaan is dit een combinatie waar we nooit genoeg van kunnen krijgen. Maar je kan elke combinatie proberen! Het lekkerst is om een fruitsoort te combineren met een andere (bijvoorbeeld nootachtige) topping. Wat dacht je van rood fruit met stukjes amandel? Of schijfjes appel met kaneel en walnoten? Als je eenmaal de slag te pakken hebt…

HET RECEPT

Glutenvrije Baked Oats

Glutenvrije Baked Oats Mugcake met chocola en banaan

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Ingrediënten voor Baked Oats met chocola en banaan

  • 120 gram glutenvrije havermout
  • 60 ml (plantaardige) melk
  • 1 ei
  • 1 rijpe banaan
  • 3 gram bakpoeder
  • 10 gram cacaopoeder
  • Stukjes pure chocola, hagelslag of cacaonibs

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 180 graden.

Alles mag bij elkaar in de blender! Bewaar alleen een kwart van de banaan ter garnering om later toe te voegen en de chocoladestukjes.

Als alles goed gemengd is en er een egale massa ontstaat, mag je het mengsel overgieten in het pannetje. Garneer nu de bovenkant met plakjes banaan en chocoladestukjes.

Zet de Baked Oats 20 minuten in de oven. Check hierna met een lange satéprikker of de binnenkant gaar is door even in het midden van het pannetje te prikken. Als je satéprikker schoon is en er geen plakkerig laagje op zit, zijn ze klaar!

Eet direct en warm 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *