Recept

Glutenvrije Banaan pannenkoek

Ik vind het altijd leuk om een recept te maken dat ik nog nooit heb gegeten, misschien ontdek ik wel een lekker nieuw gerecht. Ik maakte de voor mij  nieuwe banaan pannenkoek dankzij een lezeres. Een voedzaam tussendoortje, maar ook lekker als lunch.

 

Van MissGlutenvrij.nl lezeres Ginette kreeg ik het recept voor banaan pannenkoek toegestuurd. Zij geeft dit gerecht graag mee aan haar zoontje tijdens het overblijven. Ik was erg benieuwd en maakte de pannenkoek voor mezelf  als lunch.

 

banaan pannenkoek ingrediënten

HET RECEPT

banaan pannenkoek

Glutenvrije Banaan pannenkoek

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Ingrediënten voor twee pannenkoeken

  • 1 banaan
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanillesuiker
  • halve theelepel kaneel

Werkwijze glutenvrije banaan pannenkoeken

Prak de banaan in een kom en doe de overige ingrediënten erbij. Mix alles door elkaar met een mixer.

Verwarm een koekenpan en doe er wat (vloeibare) boter in. Doe de helft van je beslag in de koekenpan, bak beide kanten en doe dit met de rest van je beslag nog een keer.

 

Heb jij dit recept geprobeerd? Wij horen graag wat je ervan vond. Deel het in een reactie onder deze post.

In een handomdraai heb je twee banaan pannenkoeken. Ik vond ze goed vullen en lekker om weer eens wat anders te eten. Qua smaak vind ik ze lijken op het bananenbrood dat mijn moeder wel eens maakte. Als extra tip kreeg ik om er jam op te doen. Dit had ik niet in huis, maar zo smaakte de pannenkoek ook erg goed. Ik heb er weer een lekkere lunch en handig tussendoortje bij, dank je wel Ginette. Je kunt de pannenkoeken bewaren in de koelkast als je ze later wilt eten, maar meenemen naar werk/school/ pretpark kan ook heel goed. Ik raad je dan aan de pannenkoek in een bakje te doen zodat ie heel blijft. Eet smakelijk.

 

Dit recept is geschreven door Harmke in 2012

Harmke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *