Recept

Glutenvrije bosvruchten bites

Heerlijke zelfgemaakte glutenvrije bosvruchtenbites. Wie heeft daar nu geen zin in? Met deze gebakjes maak je iedereen blij. Deze gebakjes zijn naast glutenvrij ook lactosevrij en we gebruiken geen geraffineerde suikers.

 

Springvormadvies

Ik heb hiervoor een springvorm van 16 x 16 cm gebruikt. Je kunt er ook voor kiezen om een langwerpige of ronde vorm te gebruiken.

 

 

HET RECEPT

Glutenvrije bosvruchten bites

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Ingrediรซnten

Voor 4 ร ย 6 grote blokken of repen:

  • 75ย grย havervlokken
  • 75 gr amandelmeel
  • 2 eieren
  • 1 grote geraspte appel
  • 200 ml. kokosmelk, kokos yoghurt of (lactosevrije) kwark
  • 3 el honing
  • 1 tl vanille aroma
  • sap van een halve sinaasappel of citroen
  • 1 el kaneel of speculaaskruiden
  • Snuf zout
  • 1 el bakpoeder
  • 200ย grย bosvruchten (diepvries is prima!)
  • 2 elย amandelschaafsel
  • evt. 2 vijgen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed het bakblik met bakpapier of vet de springvorm in.
  2. Doe de havervlokken, amandelmeel, bakpoeder, zout en de kaneel/speculaaskruiden in een mengkom en schep hier de geraspte appel en het yoghurtmengsel doorheen.
  3. Voeg de eieren toe aan de kom met droge ingrediรซntenย en roer nu alles door elkaar zodat er een vrij stevig beslag ontstaat.
  4. Voeg vervolgens de vanille, honing/agavesiroop ย en het sinaasappelsap/ citroensap toe.
  5. Schenk de helft van het beslag in de bakvorm en strooi hier vervolgens de helft van de bosvruchten overheen.
  6. Drapeer hier het overige beslag overheen en garneer het taartje met het amandelschaafsel.
  7. Schuif de bites nu de voorverwarmde oven in en laat deze Pareltjes in zoโ€™n 50 ย minuten mooi bruin kleuren.
  8. Versier zoโ€™n 10 minuten voor het einde van de baktijd de bites met de overgebleven bosvruchten en stukjes vijg. Houd je van een bite? Garneer deze kleurrijke kanjers dan met wat gebroken amandelen.
  9. Wordt de bovenkant te snel bruin? Leg er dan halverwege de baktijd een aluminiumfolie overheen.
  10. Snijd er vervolgens stukken van zodat er bites ontstaan!

TIP: Je kunt deze gebakjes ook per stuk invriezen. Leg de bites bevroren in een voorverwarmde oven zodat je op elk gewenst moment kunt genieten van zoโ€™n verantwoord gebakje!’

 

Dit recept is van Marike Bol. Klik hier voor het hele recept.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *