Recept

Glutenvrije Brownies, het originele recept van Miss Glutenvrij

Deze glutenvrije brownies zijn mega lekker én ze bevatten nog een extra laagje chocola. Een waar genot in je mond! In dit artikel laat ik je stap voor stap zien hoe je deze glutenvrije brownies maakt.

 

Ik ben dol op brownies! Toen mijn nicht bij me logeerde, kwam zij met het idee om glutenvrije brownies te maken. We hebben gezellig een halve ochtend in de keuken gestaan en daarna heerlijk gesmuld van onze brownies terwijl we de dvd’s van Gooische Vrouwen keken. Dit is het recept.

HET RECEPT

Glutenvrije Brownies, het originele recept van Miss Glutenvrij

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Ingrediënten glutenvrije brownies

  • 150 gram pure chocolade in stukjes
  • 150 gram roomboter in blokjes
  • 3 eieren
  • 185 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 130 gram glutenvrije bloem (ik gebruikte mix C van Schär)
  • 25 gram cacaopoeder
  • 100 gram pure chocolade in stukjes

 

Bereidingswijze

1. Smelt de 150 gram chocolade au bain-marie. Verwarm je oven vast voor op 180 graden.
2. Klop de eieren met de suiker en de vanillesuiker schuimig.
3. Roer het eimengsel en de chocolade rustig door elkaar.
4. Smelt de boter in de magnetron en roer dit door het chocolade-eimengsel.

5. & 6. Zeef de bloem en doe dit bij het chocolade-eimengsel. Voeg hierbij de cacao.  Roer beide ingrediënten niet te lang, het hoeft niet te gemengd te zijn

7. Vet je ovenschaal in met een bakkwast met vloeibare boter, leg daaroverheen bakpapier zoals op bovenstaande foto, zo krijg je je brownies makkelijk uit de schaal als ze klaar zijn. Ik gebruikte twee schalen van 20 bij 10 cm van de IKEA. Eén van 20 bij 20 kan natuurlijk ook.
8. Giet in beide schalen evenveel van je beslag. Zet je schalen 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
9. Check met een grote satéprikker of je brownies gaar zijn. Zitten er (bijna) geen kruimels aan je prikker dan zijn ze gaar.

10. Laat je schalen afkoelen. Ondertussen smelt je de 100 gram chocolade die je nog hebt staan.

11. Als je brownies lauw zijn giet je de chocola er overheen en strijk je dit met een spatel glad. Hierna zet je de schaal in de koelkast. Als de schaal is afgekoeld, til je je brownies aan het bakpapier uit de schaal en snij je alles in stukken.

 

 

Je kunt de brownies natuurlijk ook zonder nog een extra laag chocolade eten. Links zonder extra chocolade en rechts mét extra chocolade. Ik vind de brownies met extra chocolade het allerlekkerst, maar ik ben dan ook een echte chocoholic ;).

Meer recepten voor brownies vindt je hier.

 

Dit is een recept van Harmke, de oprichtster van Miss Glutenvrij. Gepubliceerd 09/04/2012.

Harmke

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *