Zoeken
Recept

Glutenvrije Enchilada’s

Ik maakte heerlijke enchiladas’s met de wraps van Schär. Een smaakvol Mexicaans recept dat goed vult en niet moeilijk te maken is.

 

Enchilada’s, ik had ze nog nooit gegeten. Maar toen ik het recept zag, wilde ik ze graag maken. De wraps van Schär lenen zich perfect om dit Mexicaanse gerecht mee te maken.

HET RECEPT

Glutenvrije Enchilada’s

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Ingrediënten

Voor 2 à 3 personen

  • 6 wraps van Schär
  • 250 gram rundergehakt
  • 1 blikje gepelde tomaten (425 ml)
  • 1 gesnipperd ui
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram geraspte kaas
  • 2 theelepels chilipoeder
  • Zout & peper

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm je oven voor op 180 graden. Kruid het gehakt met zout en peper en bak het rul in een koekenpan.
  2. Bak in een andere pan in een scheutje olijfolie de ui met de knoflook.
  3. Voeg bij de ui de gepelde tomaten en de chilipoeder. Plet de tomaten en maak er stukjes van met een spatel en laat het een paar minuten pruttelen.
  4. Voeg een kwart van het tomatenmengsel toe aan het gehakt en doe hierbij een handje kaas.
  5. Doe de rest van het tomatenprutje in een ovenschaal.
  6. Haal je wraps één voor één door het tomatenprutje in de ovenschaal zodat boven- en onderkant ‘nat’ zijn van de tomaat. Doe een scheut olijfolie in de pan waar je je tomatenprutje in hebt gebakken en bak de wraps één voor één aan beide kanten een paar seconden en leg ze daarna op een bord. Voeg tussendoor telkens olijfolie toe zodat je wraps niet aanbakken. Als je alle wraps hebt gebakken, giet je het tomatenprutje dat over is in een kom.
  7. Vul de wraps met zo’n twee à drie eetlepels van het gehaktmengsel per wrap (niet aan de randen), daarbij doe je nog wat extra kaas.
  8. Rol de wraps strak op en doe ze in de ovenschaal waar net nog het tomatenprutje in zat. Het is goed dat de wraps strak tegen elkaar aan liggen en het geeft niet dat de wraps aan de uiteinden iets over de ovenschaal heen hangen.
  9. Giet het overgebleven tomatenprutje over de wraps en strooi de overgebleven kaas (en eventueel nog wat meer) er overheen.
  10. Zet je enchilada’s twintig minuten in de oven en smullen maar. Mijn vriend en ik vonden de enchilada’s erg lekker, maar ook vrij machtig, we konden er allebei maar twee op en we zijn grote eters. De overgebleven enchilada’s bewaarden we in de koelkast, mijn vriend heeft die de volgende dag opgegeten.
  11. Houd je niet van heel pittig voeg dan minder chilipoeder toe. Eventueel voeg je groente toe aan het gehaktmengsel of eet erbij een frisse (Mexicaanse) salade.

Heb jij een lekker recept? Stuur het naar redactie@missglutenvrij.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *