Recept

Glutenvrije galette met peer

Een glutenvrije en lactosevrije galette maak je heel eenvoudig zelf en glutenvrij. De basis voor dit Franse gebakje is boekweitmeel. Aangevuld met amandelmeel, kruiden en vers fruit wordt het pas echt een feestje.ย 

 

HET RECEPT

glutenvrije galette met peer

Glutenvrije galette met peer

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Ingrediรซnten glutenvrije galette (voor 4 punten)

  • 100ย gram amandelmeel
  • 100 gram boekweitmeel
  • 1 ei
  • 3 Medjoul dadels (ontpit, in stukjes)
  • 1 el koek- en speculaaskruiden/pumpkin spice
  • 1,5 el kokosolie
  • 3 eetlepels agavesiroop
  • 2ย el kokosrasp

Voor de vulling

  • 1 stuk fruit naar keuze (appel, peer, banaan)
  • Handje pecannoten en amandelen
  • Handje rozijnen
  • 2 el agave siroop
  • 1 ei voor het besmeren

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
  2. Doe alle ingrediรซnten voor de galette in een kom en kneed dit tot een bal. Proef even of je het deeg zo lekker vindt, voeg eventueel nog wat extra zoetmiddel of kruiden toe. Is het deeg te droog doe er dan een scheutje water bij.
  3. Leg bakpapier op een bakplaat en rol de deegbal uit tot een ronde vormย van ongeveer 1 ร  1,5 cm dik.
  4. Snijd het fruit (met schil, net wat je lekker vindt) en leg dit in het midden van je deeg. Zorg dat er zo’n 2,5 ร  3 cm rand vrij blijft.
  5. Tussen het fruit leg je de rozijnen (niet erop anders verbranden ze). Doe ook de noten erbij en giet nog wat agave siroop erover.
  6. Snij de deegrand die je vrij hebt gelaten in met een mes. Vouw het deeg naar binnen en de randen over elkaar. Druk goed aan zodat het deeg op elkaar aansluit en er geen vocht van het fruit uit de galette kan lopen.
  7. Besmeer je deeg met het losgeklopte ei.
  8. Zet de galette 20 minuten in de oven.
  9. Laat goed afkoelen. Je kunt de galette een paar dagen bewaren in een afgesloten bakje.

Makkelijk recept he? En zoooo lekker. Vooral met peer vind ik het echt een topper.

Met welk fruit lijkt de galette jou het lekkerst?

Harmke

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *