Recept

Glutenvrije Kip Champignon Ragout 

Ik maakte een heerlijke eenvoudige glutenvrije ragout zonder pakjes en zakjes. Dit is het recept van mijn kip champignon ragout met rijst! 

 

Met producten die ik nog in huis had, maakte ik deze heerlijke en eenvoudige ragout. Zo simpel en lekker zonder rotzooi erin. Glutenvrije ragout is super lekker en perfect voor winterse avonden. De combinatie kip en champignon doet het altijd super goed voor een ragout.

HET RECEPT

glutenvrije ragout met champignons

Glutenvrije Kip Champignon Ragout 

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 2 kippendijen
  • 1 groentebouillonblokje
  • 500 ml water
  • 30 gram roomboter
  • 30 gram glutenvrije bloem (mix C Schär bijvoorbeeld)
  • 2 flinke handen champignons
  • 1 flinke eetlepel crème fraîche
  • 2 lente-uitjes
  • 150 gram basmati rijst

Werkwijze

Kook het water, doe het bouillonblokje erin, los dit op en doe de kippendijen in de bouillon. Laat dit 20 minuten koken. Ondertussen snijd je de champignons en de lente-uitjes. Haal de kip uit de pan en bewaar het bouillon. Snijd de kip in kleine stukjes. Laat de boter smelten, doe hierbij al roerend de bloem, laat dit een minuutje pruttelen en voeg al roerend langzaam de bouillon toe. Voeg de champignons toe, voeg crème fraîche toe met zout en peper naar smaak. Voeg de lente-uitjes toe en roer deze door de ragout. Kook wat rijst en serveer dit erbij.

Tip: voeg eventueel verse peterselie toe.

Heb jij dit recept geprobeerd? Wij horen graag wat je ervan vond. Deel het in een reactie onder deze post.

Dit recept is gemaakt door Harmke

Harmke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *