Glutenvrije loempia’s maak je heel eenvoudig zelf en je hebt hiervoor geen frituurpan of oven nodig! Lekker met stukjes ham, garnaaltjes of vegetarisch.
Sinds kort maak ik zelf glutenvrije loempia’s die niet in de frituurpan hoeven. En ze zijn een hit! Men, wat zijn deze jongens lekker. Standaard bij elke pan nasi die ik maak, vouw ik ook een aantal loempia’s in elkaar. Ik vind ze zelf het lekkerste met hamblokjes of garnaaltjes, maar vegetarisch of met een ander soort vlees/vis kan natuurlijk ook.
De rijstvellen koop ik bij de Toko. Daar krijg je veel meer vellen voor minder geld dan bij de supermarkt. Je hebt ze in vierkant en ronde vorm, beiden zijn prima.
Lekker met sweet chili saus
En zo maak je zelf heerlijke glutenvrije loempia’s zonder een frituurpan of oven te gebruiken. Zorg dat je tijdens het bakken van de loempia’s goed je keuken afzuigt/ventileert. Hete zonnebloemolie ruikt nogal sterk, maar is zeker de lekkerste olie om deze glutenvrije loempia’s in te bakken. Serveer je loempia’s met een flinke klodder glutenvrije sweet chili saus.