Recept

Glutenvrije monchoutaartjes citroen en framboos 

Mijn zusje Magriet maakte laatst voor mij twee glutenvrije mini-monchoutaartjes. Een met citroen en een met framboos. 

 

De monchou taart is super makkelijk om te maken en je kunt er naar hartenlust mee variëren. Magriet haar vriend was jarig en voor mij maakte ze twee verschillende monchou taartjes.

 

Ingrediënten glutenvrije monchoutaartjes

HET RECEPT

twee glutenvrije monchoutaartjes

Glutenvrije monchoutaartjes citroen en framboos 

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Ingrediënten (voor 2 kleine taartjes)

Werkwijze

Verpulver drie koeken met de staafmixer. Doe 20 gram gesmolten boter bij de koek.

1/4 monchou zacht kloppen met de keukenmixer, doe hierbij 1/4 zakje poeder van de taartmix, 75 ml slagroom en 50 ml water. Klop tot een egaal beslag.

Verdeel de koek over de twee bakringen die je op een bord legt, Magriet gebruikte een van 7 cm en een van 8 cm. De taartjes laat je hier op liggen tot je ze serveert. Je hoeft er dus niets onder te leggen behalve een bord.

Doe op de koek het monchou mengsel.

Magriet roerde met een theelepel nog twee druppels kleurstof door de monchou. Laat de monchou een paar uur opstijven in de koelkast. Je kunt ‘m eventueel ook een dag van tevoren maken, dek dan de bakvormpjes af met folie.

Heb jij dit recept geprobeerd? Wij horen graag wat je ervan vond. Deel het in een reactie onder deze post.

 

Als je de taartjes gaat serveren doe je de garnering erop. Magriet gebruikte frambozen en wat verse citroenrasp. Ik heb uiteraard beide taartjes geproefd en oh wat was het lekker. Die met citroen is super fris en met frambozen lekker zoet en oh ik ben zo dol op de structuur van frambozen. Kortom heerlijke zoete, romige taartjes waar je je vingers bij op eet. Zoals je ziet zijn ze niet moeilijk te maken.

 

Tips

Tip: Magriet bedacht zich later dat ze een hele koek (botergalet van Leev) ook als bodem had kunnen gebruiken, dit is een tip voor jullie en wil zij een volgende keer proberen.

 

Ik hoop dat Magriet jullie heeft weten te inspireren een makkelijk en lekker glutenvrij taartje te maken dat er ook nog eens prachtig uitziet.

 

Dit recept is geschreven door Harmke in 2015

Harmke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *