Recept

Glutenvrije nasi zonder e-nummers

Ik ben dol op een flink bord nasi. Maar dan wel zonder gluten én zonder slechte e-nummers. Lees hier mijn recept.

 

E-nummers

Nasi, ik eet het graag. Vroeger bij mijn ouders aten we regelmatig nasi en ook toen ik op mezelf ging, maakte ik dit gerecht vaak. Lekker makkelijk en je kan het zo fijn invriezen (scheelt weer een keer koken). Voorheen maakte ik mijn nasi met de zakjes van Conimex, maar helaas zitten hier nu gluten in én ze bevatten slechte e-nummers. Verkeerde e-nummers probeer ik al zo’n twee jaar zo min mogelijk te eten en dat bevalt goed. Gelukkig is een heerlijke pan nasi zonder gluten en slechte e-nummers niet moeilijk te maken. Ik deel mijn recept graag met jullie.

 

 

Eigen satésaus maken

Satésaus is een onmisbaar element van een lekkere nasi. Geen zin in kant-en-klaar? Klik hier voor een recept voor glutenvrije satésaus

 

HET RECEPT

Glutenvrije nasi zonder e-nummers

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Ingrediënten

Voor 4 à 5 personen

  • 300 gram basmati rijst
  • 500 gram rundergehakt 
  • 150 gram spekreepjes
  • 800 gram Chinese roerbakmix
  • 1 ui
  • 1 groente bouillonblokje (Healthy Planet te koop bij Eko Plaza)
  • 3 flinke eetlepels nasi kruiden (Het Blauwe huis te koop bij Eko Plaza) geweld in water

 

Bereidingswijze

  1. Gebruik een flinke wok, want je gaat een grote pan nasi maken. Bak het gehakt, doe hierbij de ui. Bak in een aparte pan even de spekreepjes en voeg die bij het gehakt.
  2. Voeg hierbij de twee zakken groente. Ik ben gewend om veel groente toe te voegen aan mijn nasi. Dit maakt ‘m heerlijk smaakvol en is gezond. Je kunt ook de restjes groente die je in huis hebt gebruiken of los paprika, champignons enz. toevoegen. Ik kocht voor het gemak twee zakken voorgesneden groenten.
  3. Kook de rijst volgens de verpakking. Ik eet graag basmati rijst, maar andere rijst kan natuurlijk ook.
  4. Wrijf het bouillonblokje boven de pan kapot, roer dit door de groente en vlees. Vul een half kopje met water en doe hierbij drie flinke eetlepels nasikruiden. Hoe meer kruiden hoe pittiger ie wordt. De nasikruiden van Het Blauwe Huis vond ik bij Eko Plaza. Dit zijn puur kruiden zonder rommel, smaakversterkers of e-nummers, nasikruiden zoals het hoort. Kijk eens bij de natuurwinkel bij jou in de buurt voor deze fijne, gezonde kruiden. In de supermarkt heb ik helaas nog geen glutenvrije nasikruiden/ -boemboe kunnen vinden zonder e-nummers.
  5. Voeg de rijst toe en mix alles goed door elkaar.
  6. Het liefst eet ik bij mijn nasi casave chips, deze komen van Aldi.
  7. Gebakken eitje erbij, kan niet ontbreken.
  8. En satésaus natuurlijk! Dit is de heerlijke glutenvrije kant-en-klare satésaus van Albert Heijn (eigen merk).
  9. En smullen maar!

Hoe maak jij jouw nasi het liefst?

 

Dit recept is gemaakt door Harmke (oprichtster van Miss Glutenvrij)

 

Harmke

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *