Recept

Glutenvrije ontbijt-pizza! #2 Out-of-the-Box Ontbijtjes

Dit is toch zรณ leuk! Wist jij al dat pizza’s heel geschikt kunnen zijn als ontbijt? Maak deze glutenvrije ontbijt pizza met ons! Of beter: ontbijt pizzaatjes, want we gebruiken mini-pizzabodems. Je kan zelf variรซren naar eigen smaak. We maakten hem met roerei en zwarte olijven. Ga jij hem ook proberen?ย 

 

We gaan je helpen om deze zomer uit je ontbijtsleur te komen. Vaak heb je in de zomer iets meer energie en tijd in de ochtend om te zorgen voor een lekker ontbijtje. Daarom is het nu hรฉt moment om aan de slag te gaan met leuke ontbijtjes. En dan zal je erachter komen dat het helemaal niet zo veel moeite kost om een lekker ontbijtje te maken ’s ochtends. En je bent er niet eens veel tijd aan kwijt! Deze gewoonte ga je er het hele jaar in houden, okรฉ? We gaan je inspireren en helpen om de lekkerste glutenvrije ontbijtjes op tafel te zetten. Maar: deze ontbijtjes zullen nรฉt even anders zijn. Andere granen, andere ingrediรซnten en ook een paar keer lekker hartig. Want wij vinden dat ook hartige ontbijtjes meer in de spotlights mogen staan!

 

Pizzabodems van Pisenza

Natuurlijk kan je elke glutenvrije pizzabodem gebruiken om dit ontbijt te maken. Maar hiervoor gebruikten wij de mini-pizza bodems van Pisenza. Die zijn lekker klein en maken het allemaal nรฉt wat leuker. Overigens zijn de Pizzabodems van Pisenza sowieso een dikke aanrader. Echt lekker en de authentieke pizzabodemsmaak en structuur die je wil hebben als je glutenvrij eet. Hier koop je ze!

 

ontbijt pizza

 

Scrambled Eggs op je pizza

Scrambled Eggs zijn sowieso al heerlijk in de ochtend, maar in combinatie met een goede pizzabodem en wat toppings, is dit de basis van jouw perfecte zondagse ontbijt. Hoe maak je nou de perfecte Scrambled Eggs?

  1. Voeg wat melk toe aan het eimengsel voor een goede structuur.
  2. Zorg dat je pan niet te heet staat. Sterker nog, voor mooi Scrambled Eggs mag de pan gewoon nog koud zijn als je de eieren toevoegt in de pan.
  3. Zet het vuur op tijd uit, als de eieren nog nattig zijn. Je wilt niet dat ze overgaar worden en vooral in het geval van deze pizza’s niet: ze gaan immers ook nog in de oven!

 

De beste topping op je ontbijt-pizza: zwarte olijf met rode pesto

Je kan alles toevoegen wat je lekker vindt aan dit pizza-ontbijtje, maar niks verslaat wat mij betreft zwarte olijven als combinatie met ei. En de rode pesto maakt het helemaal af! Olijven zorgen voor een umami-boost aan je gerecht en de bittere, fruitige tonen geven zoveel meer smaaksensatie aan het geheel! Ik vind rode pesto een ideale vervanger voor bacon, aangezien het een zoutige, pittige smaak geeft. Snij de (pitloze) zwarte olijven in plakjes en leg ze bovenop je pizza voor je ‘m in de oven zet.

 

Ideeรซn voor variaties op je ontbijt-pizza

Natuurlijk is dit echt weer een ontbijt waar je eindeloos mee kan variรซren. Waarschijnlijk heb je nog wel iets in de koelkast staan dat het goed doet in combinatie met pizza en ei. We geven je hier een paar ideeรซn:

  • Bacon – De klassieke combinatie van eieren en bacon geeft een gevoel van een Engels ontbijt. Op een Italiaanse pizzabodem ๐Ÿ™‚ Gekker moet het niet worden, maar lekker is het wel. Bak de bacon eerst kort in een koekenpan zonder olie, totdat hij lichtbruin en knapperig is.
  • Fetaย – Je kan wat verkruimelde feta over je pizza doen. Dit zorgt voor een zoutige, pittige smaak. Eventueel kan je dit dan als enige kaassoort houden en de geraspte kaas weglaten.
  • Champignonsย – Als je van een extra vullend ontbijt houdt, kan je champignons verwerken in dit ontbijt. Snij ze in dunne plakjes en bak ze in een verwarmde koekenpan. Zodra ze mooi bruin kleuren, voeg je het eimengsel toe aan de pan.

 

Out-of-the-Box Ontbijtjes

Een ontbijt-pizza vinden wij echt wel een out-of-the-box ontbijtje. Komende tijd kan je meer ontbijtrecepten verwachten. We willen je aanmoedigen om eens anders te gaan ontbijten deze zomer! Blader eens door de ontbijtrecepten van Miss Glutenvrij. Heb je geen zin om ’s ochtends in je keuken te hoeven staan maar wil je wel een lekker glutenvrij ontbijt? Kies dan voor een nieuw soort glutenvrije ontbijtgranen!

HET RECEPT

Glutenvrije ontbijt-pizza! #2 Out-of-the-Box Ontbijtjes

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Ingrediรซnten

  • 6 mini pizzabodems van Pisenza
  • 4 grote eieren
  • 2 eetlepels melk
  • 1 handje geraspte kaas
  • 1 handje zwarte olijven
  • Rode pesto
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse peterselie, fijngehakt

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 225ยฐC
  2. Klop de eieren los in een kom met de melk of room, en breng op smaak met zout en peper. Verwarm een beetje boter of olie in een pan op middelhoog vuur. Giet de eieren in de pan en roer voorzichtig totdat ze zacht en licht gestold zijn. Ze moeten nog een beetje vochtig zijn, omdat ze verder garen op de pizza.
  3. ย Leg de pizzabodempjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel de bodems lichtjes met olijfolie en, indien gewenst, een beetje zout en peper voor extra smaak.
  4. Verdeel de roerei gelijkmatig over de pizzabodem. Strooi de olijven en hierna de geraspte kaas er overheen.
  5. Bak de pizza in de voorverwarmde oven gedurende 9-11 minuten, of tot de kaas gesmolten is en de randen van de pizza’s goudbruin zijn.
  6. Garneer met verse peterselie en serveer direct. Geniet van je ochtend!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *