Search
Recept

Glutenvrije pasta carbonara

Ik maakte een heerlijke glutenvrije pasta carbonara. Met weinig ingrediënten zet je deze traditionele Italiaanse smaakmaker binnen no time op tafel. 

Een van de eerste keren dat ik bij mijn vriend ging eten, maakte hij voor mij spaghetti carbonara. Voor hem was glutenvrij koken helemaal nieuw, maar met dit gerecht had ‘ie meteen de smaak te pakken. Ik vroeg hem om zijn recept en ging zelf de keuken in. En jawel hoor, ook ik kon (met de nodige aanwijzingen van mijn vriend, want ‘als je het zo doet, wordt ie nóg lekkerder’) een lekkere glutenvrije pasta carbonara op tafel zetten.

Pasta Carbonara

Spaghetti carbonara is een Italiaans hoofdgerecht bestaande uit pasta met spek in een heerlijk romige saus van eieren, ham, Parmezaanse kaas en peper. Je kan het in Italië overal eten, het is een echte klassieker en zoals je hier leest een heel goed recept voor de beginnende glutenvrije kok.

Lekker met een salade

Saladetip: Ik maakte een salade met jongebladsla met veldsla, geroosterde pijnboompitjes, mozzarella, zongedroogde tomaatjes en groene pesto.

HET RECEPT

Glutenvrije pasta carbonara

Glutenvrije pasta carbonara

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Ingrediënten pasta carbonara (voor 2 personen)

  • 200 gram spaghetti glutenvrij natuurlijk!
  • 80 gram pancetta
  • Scheut olijfolie
  • Teen knoflook
  • Klein uitje
  • 3 eieren
  • 40 gram Parmezaanse kaas
  • Peper
  • Verse basilicum garnering

Werkwijze glutenvrije pasta carbonara

  1. Verwarm de oven op 120 graden en zet hierin een grote schaal en twee diepe borden.
  2. Zet een ruime pan met kokend water op.
  3. Scheid de eieren: dus het eigeel van het eiwit.
  4. Rasp de kaas en voeg dit bij het eigeel, dit wordt een papperig mengsel. Giet een klein beetje eiwit erbij (zo’n twee eetlepels) zodat het mengsel iets vloeibaarder wordt.
  5. Verwarm een koekenpan, doe hierin de olijfolie, doe hierbij het gesnipperde uitje en de geperste teen knoflook.
  6. Voeg de in reepjes gesneden pancetta toe.
  7. Kook de spaghetti volgens verpakking.
  8. Giet de spaghetti af en bewaar een kopje kookvocht.
  9. Doe de spaghetti in de voorverwarmde schaal, doe hierbij het ei-kaasmengsel en begin meteen met een houten pollepel te roeren. Voeg wat kookvocht toe om het geheel wat smeuïger te maken.
  10. Voeg het pancetta mengsel toe.
  11. Maak de spaghetti op smaak met peper.
  12. Serveer de spaghetti zo snel mogelijk in de verwarmde borden (het gerecht koelt snel af).
  13. Lekker met een groene salade.

Heb jij dit recept geprobeerd? Wij horen graag wat je ervan vond. Deel het in een reactie onder deze post.

Harmke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *