Ik maakte een heerlijke glutenvrije pasta carbonara. Met weinig ingrediënten zet je deze traditionele Italiaanse smaakmaker binnen no time op tafel.
Een van de eerste keren dat ik bij mijn vriend ging eten, maakte hij voor mij spaghetti carbonara. Voor hem was glutenvrij koken helemaal nieuw, maar met dit gerecht had ‘ie meteen de smaak te pakken. Ik vroeg hem om zijn recept en ging zelf de keuken in. En jawel hoor, ook ik kon (met de nodige aanwijzingen van mijn vriend, want ‘als je het zo doet, wordt ie nóg lekkerder’) een lekkere glutenvrije pasta carbonara op tafel zetten.
Pasta Carbonara
Spaghetti carbonara is een Italiaans hoofdgerecht bestaande uit pasta met spek in een heerlijk romige saus van eieren, ham, Parmezaanse kaas en peper. Je kan het in Italië overal eten, het is een echte klassieker en zoals je hier leest een heel goed recept voor de beginnende glutenvrije kok.
Lekker met een salade
Saladetip: Ik maakte een salade met jongebladsla met veldsla, geroosterde pijnboompitjes, mozzarella, zongedroogde tomaatjes en groene pesto.