Recept

Glutenvrije pastasalade met pittige honingkip, mango en spinazie

Deze glutenvrije pastasalade met kip, mango en spinazie is een feestje op je bord. Fris, smaakvol, met een lekker pitje en vezelrijk en voedzaam dankzij de glutenvrije Fusillone van Garofalo. Een perfecte (zomerse) maaltijd of als salade voor bij de bbq.

Laatst schreef ik over de glutenvrije pasta’s van Garofalo. Qua smaak niet te onderscheiden van glutenvolle pasta, vezelrijk dankzij quinoa en met een heerlijke stevige bite. Alle informatie over deze glutenvrije pasta lees je hier.

Glutenvrije Garofalo pasta is ook koud heerlijk

Met de glutenvrije Linguine maakte ik een heerlijk gerecht met roomkaas en garnalen. Maar omdat de pasta het ook heel erg goed koud doet, deel ik in dit artikel een glutenvrije pastasalade. Ik maakte een salade met pittige honingkip, mango, spinazie en glutenvrije Fusillone. Een perfecte maaltijdsalade of als salade voor bij de barbecue.

HET RECEPT

glutenvrije pastasalade

Glutenvrije pastasalade met pittige honingkip, mango en spinazie

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gram glutenvrije Fusillone (Garofalo)
  • 3 kippendijen (zo’n 250 gram)
  • 1 mango
  • 1 el olijfolie om in te bakken
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 tl sambal oelek
  • 3 el honing
  • 60 gr ongezouten cashewnoten
  • 150 gram cherrytomaten
  • 100 gram verse bladspinazie
  • zout en peper

 

Werkwijze glutenvrije pastasalade met pittige honingkip, mango en spinazie

  1. Kook de pasta volgens de verpakking. Giet af en doe samen met de olijfolie extra vierge in een grote kom.
  2. Snijd de kip in blokjes.
  3. Verhit de olijfolie om in te bakken in een koekenpan en bak hierin de kip. Voeg terwijl je aan het bakken bent zout, peper en sambal toe.
  4. Als de kip gaar is, voeg je de honing toe. Laat het geheel nog even pruttelen.
  5. Voeg de kip met het honingmengsel uit de pan toe aan de pasta.
  6. Rooster je cashewnoten even in de pan waar de kip uit uit komt en voeg toe aan de pasta.
  7. Schil de mango en snijd in blokjes.
  8. Halveer de cherrytomaatjes.
  9. Voeg spinazie, mango en de cherrytomaatjes toe aan de pasta.
  10. Maak eventueel op smaak met zout en peper.
Heb jij dit recept geprobeerd? Wij horen graag wat je ervan vond. Deel het in een reactie onder deze post.

 

Deze salade is een heerlijk bowl gerecht. Lekker op schoot in de tuin of mee naar het park. Heb je over? De salade is de volgende dag ook nog prima te eten. Handig om mee te nemen naar school/werk.

Tip: Wil je de salade wat meer kidsproof? Laat dan de sambal weg.

Dit is een gesponsord artikel.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *