Zoek
Recept

Glutenvrije Pita Pizza met rode pesto

Glutenrije pita pizza! Als je ze nog nooit gemaakt hebt, is dit jouw teken om het uit te proberen. Waarom zijn pita pizza’s zo leuk en passen ze zo goed in een glutenvrije leefstijl? We leggen het je uit en delen een heerlijk recept van glutenvrije pita pizza’s met rode pesto.

 

Glutenvrije pita pizza als je als enige glutenvrij eet

In een gezelschap is het soms lastig als je als enige iets anders moet eten. Gelukkig zijn pita pizza’s in zo een situatie ideaal, aangezien je dit makkelijk voor één persoon kan maken, ook in de keuken van iemand anders als je op visite bent. Dan kan de rest hun glutenvolle maaltijd eten, terwijl jij geniet van je glutenvrije pita pizza!

 

Een supersnelle lunch of als avondeten

Je kan glutenvrije pitabroodjes op verschillende manieren afbakken: in de oven, airfryer of in een een broodrooster. Ook zou het onder een grill kunnen. Het is dus easy en je kan het doen met de tools die je binnen je bereik hebt.

 

Glutenvrije pitabroodjes

Er zijn verschillende merken glutenvrije pitabroodjes te verkrijgen. Onze favoriet zijn van BFree. Ze hebben ook een volkorenvariant en deze pitabroodjes lenen zich perfect om een glutenvrije pita pizza te maken, omdat ze zo dun zijn.

 

Variaties met glutenvrije pita pizza’s

In dit recept zijn de glutenvrije pita pizza’s belegd met als basis rode pesto. We gebruikten de rode pesto van barilla, aangezien deze super smeuïg is en zich goed leent als basislaag. Hij is super lekker! Natuurlijk kan je ook gewoon tomatensaus als basis kiezen. Of wees creatief en probeer iets nieuws! Als je gezinsleden hebt met verschillende allergieën of intoleranties, kan je eenvoudig iedereen zijn eigen pita pizza laten beleggen. De één wil misschien geen kaas erop, maar de ander wel. Hoe je je eigen glutenvrije pita pizza ook maakt: de keuze is helemaal aan jou!

 

Rode pesto, mozzarella, olijven en pancetta

Deze combi is echt top! De smaken passen goed bij elkaar en het ziet er gezellig uit op je bord. Hieronder lees je het recept. Maar zoals hierboven al genoemd, schroom niet om zelf een eigen smakencombinatie te creëren voor je glutenvrije pita pizza 🙂

 

Op dit moment kan je de rode pesto ook kopen via een voordeelpakket van Barilla. Er zitten 3 pastasauzen in, rode en groene pesto en veel lekkere glutenvrije pasta! Ook leuk als je een keer ‘iets anders’ wil proberen. Je kan hem kopen via glutenvrijemarkt.com en je bespaart ruim €6 euro met deze actie.

 

 

HET RECEPT

glutenvrije pita pizza

Glutenvrije Pita Pizza met rode pesto

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Ingrediënten voor 2 personen

  • 4 glutenvrije pitabroodjes
  • 100 gram rode pesto
  • 8 plakjes rauwe pancetta
  • 200 gram mozzarella in plakjes
  • handje zwarte olijven
  • handje cherrytomaatjes, gehalveerd
  • handje rucola

Instructies

  1. Smeer een royale laag rode pesto op elk pitabroodje. Vervolgens mogen ze in de oven of airfryer, volg hiervoor de aanwijzingen op de verpakking. Mocht je de broodjes liever grillen, voeg dan pas de rode pestosaus toe ná het grillen.
  2. Terwijl de pita pizza’s nog heet zijn, verdeel je de plakjes mozzarella, gehalveerde cherrytomaatjes, olijven en rauwe parmaham toe. Sluit af met de rucola. Heerlijk!
Maak jij wel eens glutenvrije pita pizza? Wat doe jij er het liefst op?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *