Recept

Glutenvrije Salted Caramel Fudge Maken

Wil jij een keer glutenvrije fudge maken? Lekker voor bij een kopje thee of koffie of na het avondeten. Anne van @glutenvrijebubbel schreef dit heerlijke recept naar Miss Glutenvrij voor Salted Caramel Fudge. Want fudge maken is gelukkig niet zo moeilijk met een goed recept.

 

Glutenvrije Bubbel

Sinds mijn 15e heb ik de diagnose coeliakie. Een flinke kluif, want ik was lekker aan het puberen en wilde niet anders zijn. De afgelopen 10+ jaar ben ik mijzelf – en mijn kookkunsten gaan ontwikkelen op glutenvrij gebied. Want koken is hartstikke leuk en glutenvrij eten eigenlijk niet eens heel moeilijk! Afgelopen jaar startte ik mijn eigen Instagram account: @glutenvrijebubbel. Ik ben er namelijk echt heilig van overtuigd dat iedereen glutenvrij kan koken en dat het vooral heel leuk is.

 

Salted Caramel Fudge

Ik kook graag en veel. Etentjes met vriendinnen, taart om kleine dingen te vieren of lasagne op zondagavond. Als er 1 ding is waar ik al mijn vriendinnen (en mijn vriend) blij mee maak tijdens etentjes – of kopjes koffie – is het homemade salted caramel fudge. Het recept kan ik jullie natuurlijk niet onthouden, dus bij deze!

HET RECEPT

Glutenvrije Salted Caramel Fudge Maken

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Ingrediënten

 • 1 blikje gecondenseerde melk
 • 300 gram lichte basterdsuiker
 • 100 gram ongezouten roomboter
 • 2 theelepels vanille aroma
 • Een goede snuf zout

Bereiding

 1. Doe de gecondenseerde melk, suiker, roomboter en het vanille aroma in een steelpannetje. Zet dit op laag vuur zodat het rustig smelt.
 2. Als alles gesmolten is, kan je het vuur een beetje hoger zetten. Voor alles wat nu komt geldt: blijf heel goed roeren, anders brandt het echt enorm snel aan. Het mengsel wordt nu echt gloeiend heet, dus pas op je vingers!
 3. Zodra het begint te borrelen, kook je het al roerend nog ongeveer 10 minuten zodat het de kleur van fudge krijgt.
 4. Haal het pannetje van het vuur en voeg een grote snuf zout toe. Roer dit door en laat even staan.
 5. Bekleed ondertussen een bakvorm (ik gebruikte gewoon een ovenschaal) met bakpapier. Giet het mengsel voorzichtig in de beklede ovenschaal. Het is nog steeds gloeiend heet, dus blijf voorzichtig.
 6. Laat het geheel 3 uur staan totdat het bijna is terug gekoeld. Zet het daarna een nachtje in de koelkast.
 7. De volgende dag kan je het aansnijden en opdienen. Eet smakelijk!

Ga jij de fudge maken?

Gaan jullie ook een keer glutenvrije fudge maken? Ik ben benieuwd naar jullie versies. Deze fudge is ook erg lekker zonder zeezout. Stuur je me een foto of tag je me op Instagram (@glutenvrijebubbel) als je deze lekkernij gemaakt hebt?

 

Dit recept is geschreven door Anne. Vind jij het ook leuk om een recept te delen met Miss Glutenvrij? Stuur dan een mail naar redactie@missglutenvrij.nl 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *