Recept

Glutenvrije sandwich met tonijnsalade

Ik vind het Meisterbäckers Mehrkorn brood van Schär de ideale basis voor een lekkere glutenvrije sandwich. Ik belegde de boterhammen met huisgemaakte tonijnsalade en binnen no-time had ik een lekkere lunch.

 

Standaard heb ik een blikje tonijn in huis. Ik maakte er snel een lekkere salade mee die ik belegde op een sandwich.

HET RECEPT

glutenvrije sandwich tonijnsalade

Glutenvrije sandwich met tonijnsalade

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Ingrediënten (voor 2 sandwiches)

  • 3 sneetjes Meisterbäckers Mehrkorn Schär
  • 1 blikje tonijn in water (195 gram)
  • Helft van een kleine ui
  • 1 eetlepel Griekse/ Turkse yoghurt
  • 1 eetlepel fritessaus (Gouda’s Glorie)
  • Grove zwarte peper
  • Zout
  • Handje jonge bladsla

Werkwijze

Laat het blikje tonijn uitlekken en doe de tonijn in een kom. Snipper het uitje en doet dit bij de tonijn samen met de Griekse yoghurt en fritessaus. Roer alles goed door elkaar. Beleg een snee brood rijkelijk met de tonijnsalade, leg hierop wat sla. Leg de andere snee brood hier bovenop. Beleg ook deze rijkelijk met tonijnsalade en wat sla. Leg de laatste snee op het brood, prik diagonaal aan twee uiteinden een houten prikker en snij de sandwich diagonaal door.

Heb jij dit recept geprobeerd? Wij horen graag wat je ervan vond. Deel het in een reactie onder deze post.

Dit recept is geschreven door Harmke

Harmke

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *