Dit recept is gemaakt door Glutenvrijemarkt.com. Lees hieronder hoe je deze Glutenvrije satésaus, maar dan zonder pinda zelf maakt!
Satésaus, hoe eet je dat verantwoord?
Vooral tijdens de zomerdagen wordt er veel satésaus genuttigd! lekker dippen met een broodje of kipsaté in dit heerlijke sausje! Gezellig tijdens de barbecue bijvoorbeeld. Helaas is dit een stuk minder gezellig als jij hier niet van mee kan genieten. Stel je voor: je zit heerlijk met vrienden en familie, genietend van de zomerse zon. Je ziet een schaaltje met satésaus staan. De verpakking is al weggegooid dus je hebt geen idee of het glutenvrij is. Bij navraag heeft de gastheer/-vrouw hier niet opgelet. Logisch! want niet iedereen verwacht in zo’n potje dat er gluten of sporen van gluten kunnen bevatten. Je twijfelt of je de kans waagt totdat je jouw lieve buurman heerlijk zit deppen met zijn glutenvolle broodje, overal kruimels! Toch maar niet proberen dus…
Jouw eigen satésaus meenemen
Alle gekheid op een stokje. Nu even serieus: Vooral tijdens een barbecue is het belangrijk om goed te communiceren en te controleren! Hier hebben wij al eerder een artikel over geschreven in ons tweede magazine. Lees hier onze blog erover. Om te voorkomen dat bovenstaande doemscenario werkelijkheid wordt, heeft Glutenvrijemarkt.com een recept gemaakt om zelf lekkere glutenvrije satésaus te maken, ook zonder pinda! Samen met onze tips over een geslaagde barbecue en het voorkomen van kruisbesmetting en dit heerlijke ‘veilige’ recept, kan jouw zomer niet meer stuk! Geniet ervan!
Het filmpje