Trifle, ik had er nog nooit van gehoord, maar toen mijn cake te droog was geworden omdat ie iets te lang in de oven stond, kwam mijn stiefvader met dit nagerecht. Een heerlijke oplossing zodat je je droge cake niet hoeft weg te gooien.
“Trifle (‘niemendalletje’) is een nagerecht uit de Engelse keuken. Het bestaat uit meerdere lagen in een glas of glazen kom. De klassieke trifle heeft als onderste laag stukjes cake met daarop sherry gesprenkeld; hieroverheen wat vers fruit, bijvoorbeeld aardbeien of perziken en ten slotte een laag vla of custard. Er zijn echter vele variaties mogelijk: de cake kan vervangen worden door koekjes of brownies, en in plaats van vla kan het toetje ook afgedekt zijn met ijs. “
Aldus Wikipedia.
Ik maakte een citroencake met de mix van Peak’s Free From. Ik hield me aan de bereidingswijze, maar helaas werd mijn cake erg droog. Hij had dus wat minder lang in de oven gemogen. Meh, droge cake, daar houden we niet van. Gelukkig kwam mijn stiefvader met de oplossing: Trifle. We improviseerden met wat ik in huis had en dat pakte verrassend goed uit.