Recept

Glutenvrije wafels maken – de lekkerste!

Wafels! Op de kermis, in attractieparken en bij bakkerijen zie ik ze naar me lonken. Helaas moet ik ze dan laten liggen omdat ze niet glutenvrij zijn. Maar glutenvrije wafels zijn heel makkelijk zelf te maken en handig om mee te nemen, zodat je onderweg altijd wat hebt. In dit artikel laat ik zien hoe ik mijn wafels maak.

 

Glutenvrije wafels maken!

Mijn staafmixer is inmiddels mijn beste vriend geworden. Ik kwam er namelijk achter dat ‘ie naast pureren ook in no time beslag mix zonder een klontje heel te laten. Mijn handmixer laat ik mooi in de kast staan. Want naast dat de staafmixer super snel het beslag maakt, is de beker waarin je het mixt ook handig, omdat er een schenktuit aan zit. Ideaal dus voor wafels.

 

glutenvrije wafels stappen

 

Kant-en-Klaar beslag kopen voor wafels

Hoewel het super makkelijk is om zelf het beslag te maken voor glutenvrije wafels, bestaat er ook kant-en-klare glutenvrije wafelmix. Dit kan soms een uitkomst zijn: je hoeft in dit geval alleen wat melk toe te voegen. Om precies te zijn 273 ml (behoorlijk specifiek, maar zou nauw zou het niet zijn) zoals op de verpakking staan. Schudden en klaar! Handig om in huis te hebben of voor op vakantie (wel je wafelijzer meenemen dan!).

glutenvrije wafel mix

HET RECEPT

Glutenvrije wafels

Glutenvrije wafels maken – de lekkerste!

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Benodigdheden

  • Mixer
  • Beker of kom met schenktuit
  • Wafelmaker (ik heb de Snack ’n Clean van Tefal)

IngrediΓ«nten

  • 250 gram glutenvrije bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 theelepel zout
  • 450 ml halfvolle melk
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels (zonnebloem)olie

Hiermee kan je ongeveer 10 wafels maken.

Werkwijze

1. Doe alle ingrediΓ«nten in de kom of beker en mix totdat alle klontjes er uit zijn.
2. Zorg dat je wafelijzer goed warm is.
3. Schenk je beslag in het ijzer. Boter toevoegen is niet nodig bij mijn wafelijzer, omdat er een teflon-laag inzit. Zorg dat je ijzer net helemaal bedekt is, maar doe er niet teveel in. Door de bakpoeder rijst je wafel nog. Als je teveel beslag gebruikt, druipt alles naast je ijzer.
4. Laat het apparaat zijn werk doen en wacht totdat je het ijzer open kan doen zonder dat al het beslag nog aan de platen plakt. Als de wafel mooi bruin is, haal je hem er uit.

 

Heb jij dit recept geprobeerd? Wij horen graag wat je ervan vond. Deel het in een reactie onder deze post.

En smikkelen maar! Ik vind de wafels warm het lekkerst, maar koud zijn ze ook goed te eten. De wafels zijn een prima ontbijt, maar ook als tussendoortje heerlijk en handig om mee te nemen. Het kan zelfs als dessert, met een bolletje vanille-ijs er op!

Eet smakelijk!Harmke


Wat doe jij op de wafels? Hier wat inspiratie.
Wij staan open voor jouw ideeΓ«n. Je kan je wafelrecept mailen naar redactie@missglutenvrij.nl

 

Dit recept is geschreven door Harmke

 

2 gedachten over “Glutenvrije wafels maken – de lekkerste!”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *