Wafels! Op de kermis, in attractieparken en bij bakkerijen zie ik ze naar me lonken. Helaas moet ik ze dan laten liggen omdat ze niet glutenvrij zijn. Maar glutenvrije wafels zijn heel makkelijk zelf te maken en handig om mee te nemen, zodat je onderweg altijd wat hebt. In dit artikel laat ik zien hoe ik mijn wafels maak.
Glutenvrije wafels maken!
Mijn staafmixer is inmiddels mijn beste vriend geworden. Ik kwam er namelijk achter dat ‘ie naast pureren ook in no time beslag mix zonder een klontje heel te laten. Mijn handmixer laat ik mooi in de kast staan. Want naast dat de staafmixer super snel het beslag maakt, is de beker waarin je het mixt ook handig, omdat er een schenktuit aan zit. Ideaal dus voor wafels.
Kant-en-Klaar beslag kopen voor wafels
Hoewel het super makkelijk is om zelf het beslag te maken voor glutenvrije wafels, bestaat er ook kant-en-klare glutenvrije wafelmix. Dit kan soms een uitkomst zijn: je hoeft in dit geval alleen wat melk toe te voegen. Om precies te zijn 273 ml (behoorlijk specifiek, maar zou nauw zou het niet zijn) zoals op de verpakking staan. Schudden en klaar! Handig om in huis te hebben of voor op vakantie (wel je wafelijzer meenemen dan!).
2 gedachten over “Glutenvrije wafels maken – de lekkerste!”
Benieuwd naar het recept, maar wat voor maat is ‘dessertlepel’?
Je kan 2 gram aanhouden. Veel bakplezier