Recept

Glutenvrije zelfgemaakte hummus

Hummus is een heerlijk gezond glutenvrij tussendoortje, een fijne smaakmaker en multi-inzetbaar in veel gerechten. Ik maakte een heerlijke glutenvrije variant met komijn. Helemaal niet moeilijk en super lekker!

 

Hummus, ik heb dit jaren geleden leren kennen door een Joods vriendinnetje dat geen vlees at. Ook in restaurants bestel ik wel eens een broodje met hummus en mijn zusje haar vriend heeft ook standaard een flinke bak in de koeling staan. Hij dipt zo’n beetje alles erin. Van komkommer tot tomaat tot rauwe broccoli en bloemkool. Eigenlijk maakt hummus alles smakelijker en je krijgt er een vol gevoel van. Ook Monique schreef laatst weer dat hummus zo’n heerlijk gezond glutenvrij tussendoortje is. Hummus is hot!

 

Uiteraard kun je in de winkel lekkere glutenvrije hummus kopen, maar zelf maken is helemaal niet moeilijk en véél lekkerder. Ook kan je naar hartenlust variëren door je hummus wat meer spicy te maken door bijvoorbeeld chili poeder of wat andere pittige kruiden toe te voegen. Ik ging voor de basisvariant met mijn geliefde kruid komijn.

HET RECEPT

Glutenvrije zelfgemaakte hummus

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Ingrediënten

  • 1 blik kikkererwten 400 gr (uitgelekt 265 gr)
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el Tahin (sesampasta)*
  • Sap van een halve citroen
  • 1 tl komijn
  • Zwarte peper en zout
  • Olijfolie

*Ik kocht mijn Tahin bij de Toko. Ik heb ook gekeken bij Albert Heijn en Jumbo, maar die bij mij in de buurt verkochten helaas geen tahin. Bij de Toko slaag je sowieso. Als je daar toch bent kun je meteen wat andere fijne producten meenemen zoals vanille extract, rijstvellen, curry paste, sojasaus en kokosolie.

 

Werkwijze glutenvrije hummus

  1. Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet;
  2. Pers de citroen en pel de knoflookteentjes;
  3. Doe alle ingrediënten behalve de olijfolie in een keukenmachine;
  4. Mix tot een gladde pasta ontstaat;
  5. Doe de hummus in een mooi schaaltje en giet hier overheen wat olijfolie;
  6. En dippen maar.

Tip: Je kunt de hummus zo’n vier dagen in een afgesloten bakje bewaren in de koelkast.

Waarmee dip jij hummus het liefste?

 

Dit recept is gemaakt door Harmke (oprichtster van Miss Glutenvrij)

 

Harmke

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *