Hummus is een heerlijk gezond glutenvrij tussendoortje, een fijne smaakmaker en multi-inzetbaar in veel gerechten. Ik maakte een heerlijke glutenvrije variant met komijn. Helemaal niet moeilijk en super lekker!
Hummus, ik heb dit jaren geleden leren kennen door een Joods vriendinnetje dat geen vlees at. Ook in restaurants bestel ik wel eens een broodje met hummus en mijn zusje haar vriend heeft ook standaard een flinke bak in de koeling staan. Hij dipt zo’n beetje alles erin. Van komkommer tot tomaat tot rauwe broccoli en bloemkool. Eigenlijk maakt hummus alles smakelijker en je krijgt er een vol gevoel van. Ook Monique schreef laatst weer dat hummus zo’n heerlijk gezond glutenvrij tussendoortje is. Hummus is hot!
Uiteraard kun je in de winkel lekkere glutenvrije hummus kopen, maar zelf maken is helemaal niet moeilijk en véél lekkerder. Ook kan je naar hartenlust variëren door je hummus wat meer spicy te maken door bijvoorbeeld chili poeder of wat andere pittige kruiden toe te voegen. Ik ging voor de basisvariant met mijn geliefde kruid komijn.