Koreaanse Komkommersalade, ook wel Oi Muchim (오이무침) genoemd, is een simpele en pittige salade die goed past bij rijst, noedels en vleesgerechten. Als je de snijtechnieken een beetje doorhebt, kan je dit gerecht in ±25 minuten op tafel zetten. Deze salade is ideaal voor bij de lunch of bij het diner. Oi Muchim is ook nog prima mee te nemen naar feestjes om indruk te maken op je vrienden, familie of collega’s. En het mooie is: dit recept is super makkelijk om glutenvrij te maken.
Deze komkommersalade wordt gemaakt met een onmisbaar ingrediënt in de Koreaanse keuken: gochugaru (고춧가루) oftewel: Koreaanse rode chilipoeder. Deze soort chilipoeder is anders dan de ‘gewone’ chilipoeders uit de supermarkt. Het wordt namelijk gemaakt van zongedroogde grote rode pepers. Daarom is het een stuk milder.
Gochugaru kan je kopen bij verschillende Toko’s. Vaak worden ze verkocht in een grote zak. Er zijn twee varianten: een grovere en een fijngemalen variant. Het maakt niet heel veel uit welke je gebruikt, maar in principe wordt de fijne variant vooral gebruikt voor het maken van sauzen, zoals gochujang. En kijk voor de zekerheid ALTIJD op de verpakking bij de ingrediënten of er geen sporen van gluten in zitten.
MISS GLUTENVRIJ OP TIKTOK
Leuk nieuws voor TikTok fans! Miss Glutenvrij is nu ook te vinden op TikTok! We zullen leuke filmpjes op ons account plaatsen met lekkere glutenvrije recepten en handige tips! Dit is onze eerste video. Bekijk jij ‘m ook op TikTok? En volg ons hier.
(Let op: in de video worden 4 snoepkomkommers en de helft van de ingrediënten gebruikt.)